Hvad med en kold dåsebajer? Brian Fogsgaard anmelder flere danske dåseøl.

Hvad med en kold dåsebajer? Brian Fogsgaard anmelder flere danske dåseøl.

ØLKLUMME Populære dåseøl til sommervarmen

Af
Af Brian Fogsgaard Jensen

salgskonsulent

ølentusiast

Topbier Ølsmagninger

Dåseøl fylder ikke så meget i køleskabet og de holder sig kolde i længere tid end flaskeøl.
Rigtig mange henter øl syd for grænsen, men kan det betale sig?
Det koster 3,84 kroner per kilometer du kører i din privatbil, i afskrivning og brændstof.
Flere øl i testen herunder, koster 4 kroner i Rema 1000 og Netto, hvor du samtidig støtter danske arbejdspladser, dansk vækst og et bedre CO2 regnskab.

Tuborg Pilsner 4,6 %

Tuborgs fabrikker blev grundlagt i Hellerup i 1873. Tuborg-navnet stammer fra en kro, som blev opført af Jonas Thue i 1690'erne med navnet Thuesborg.
Siden 1880 har Tuborg Pilsner været Danmarks mest solgte øl. I 1996 blev den sidste øl brygget på Tuborg i Hellerup, og området blev udviklet til en ny bydel med mondæne boliger, indkøbscenter og lystbådehavn. Tuborg brygges og tappes i Fredericia og er mere spinkel og knap så bitter som en Carlsberg.
En køleskabskold Tuborg er dog en fin tørstslukker, og en begynderøl for lærlinge. Ofte på tilbud i Rema 1000 for 4 kroner.

Carlsberg Pilsner 4,6 %

Hof var engang kælenavnet for Carlsberg Pilsner, som blev introduceret i 1904. Den er baseret på den tidligere Gl. Carlsberg Pilsner. J.C. Jacobsen opførte i 1847 bryggeriet Carlsberg, navngivet efter hans søn Carl og Berg der er det tyske ord for bjerg, som skal symbolisere bryggeriets placering, Valby Bakke.
Siden 2008 er Carlsberg Pilsner brygget i Fredericia, til det danske marked. Carlsberg Pilsner er mere bitter og fyldig, sammenlignet med en pilsner fra Tuborg.

Ølfabrikken Pilsner 4,6 %

Ølfabrikken blev i 2005 og 2007 kåret af foreningen af danske ølentusiaster til Årets bryggeri. Siden gik det dog ned ad bakke.
I 2008 blev ølfabrikken overtaget af først GourmetBryggeriet og i 2009 overtog Harboe Ølfabrikken. Ølfabrikken Pilsner smager som det den er: En tarvelig pilsner som i dag brygges af og på Harboe Bryggeriet. Sjovt nok var Ølfabrikkens slogan engang: Livet er for kort til lorteøl.
Ølfabrikken Pilsner og den langt bedre Pale Ale, kan jævnligt købes i Netto til 3 kroner-

Royal Export 5,6 %

Også kendt og berygtet som ?den blå cola?. Et sikkert hit på traileren, hos folk der drager til grænsen efter øl.
Royal Export blev introduceret i 1985 af Ceres og blev samme år kåret til årets øl i Danmark. Den specielle gær giver Royal Export en vinøs og letløbende karakter ifølge bryggeriet i Faxe, som er afsender af andre royale pinsler på dåse.

Slots Pilsner 4,6 %

Igen en øl der er meget populær blandt folk som handler syd for grænsen. Når man har købt en kasse af denne øl, kan man kalde sig for slotsejer på visitkortet.
Folk kan lide denne øl, måske fordi de genkender smagen. Ikke så underligt, da den smager som en Albani, Faxe, Maribo, Royal, Thor og Ceres pilsner.
De kommer alle ud af de samme tappehaner hos Royal Unibrew i Faxe.

Kronenbourg 1664 5,0 %

Hov det må da være en fejl? Franske Kronenbourg er jo ikke en dansk øl? Jo delvist.
De dåser du kan købe i Danmark, er brygget og tappet på Carlsbergs fabrik i Fredericia. Carlsberg ejer Kronenbourg.
Der kan dog smages forskel på dåsen kontra flasken, da flaske udgaven importeres fra Kronenbourg bryggeriet i Strasbourg, Frankrig.

Tuborg Sommer 2,3 %

Et forfriskende mix af pilsner og citronvand, bliver måske sommerens mest solgte øl i Danmark?
I Tyskland kaldes denne øltype for ?Radler?. Tuborg Sommer, er en øl for folk som ikke kan lide smagen af øl. Man må så håbe de kan lide smagen af citronvand.
I Carlsbergs hunger efter succés på et vigende ølmarked, falder denne sommer øl måske på en tør plet. Nyd den bedst iskold og byd den til sommergæster der skal køre hjem.

Publiceret 01 June 2013 10:00