En god lille portion påskebryg. Så er du klar til påskefrokosten.

En god lille portion påskebryg. Så er du klar til påskefrokosten.

Påskefrokost skal nydes med øl

Af
Af Brian Fogsgaard Jensen

salgskonsulent

ølentusiast

Topbier Ølsmagninger

Er dit påskebord lyst og koldt, med æg, rejer, fisk og kylling, bør du servere de lyse øl som pilsner og hvede øl til.
Er dit påskebord mørkt og med stegeskorpe, som påskelam og andre kødretter, passer de mørke ales og bock øl bedst til. Herunder kan du læse min anbefaling, til nogle af de bedste påskebryg i handlen.

Skagen Bryghus Haremissen 4,6 % * * * *

Haremissen er navnet på påskebryg fra Skagen, ligesom bryggeriets julebryg hedder Klitnisse. Hvorfra bryghuset henter inspiration til navnene på øllene er indtil videre uklart.
Haremissen dufter sprudlende af forår, selvom den kun har almindelig pilsnerstyrke. Øllen har en let sødme kombineret med en medium bitterhed og friskhed.

Brian Fogsgaard Jensen

Brian Fogsgaard Jensen

Nibe Bryghus Mercator. 7,5 % * * * * * *

Fra lystbådehavnen i Nibe kommer en lækker krydret belgisk inspireret overgæret tripel. Mercator er en vinøs gylden ale med en flot hvid skumhat. En let drikkelig og alligevel kraftigt smagende øl.
Mercator egner sig rigtig godt som ledsager til påskens middagsretter med lam og kylling. Mercator er brygget med økologisk rørsukker, salvie og mynte. Med sin vinøse karakter bør den friste folk som normalt ikke foretrækker øl.

Mercator, så er du klar!

Mercator, så er du klar!

St. Feullien Cuvee du Pasques 6,5 % * * * * * *

Belgiske Sint Feullien hylder med denne Cuvée du Pasques forårets komme. Den er en sødlig brun ale, fuld af smag, med et varmt kobberagtigt skær.
St. Feullien er modnet i kældre og eftergæret på flaske, hvilket giver den en delikat aroma, fyldig og tiltalende krop samt et naturligt og cremet skum. Duften er af malt, valnødder og gær.
Mundfølelsen er fuldfed og smagen har noter af blomme, karamel, peber og lakrids. I eftersmagen fornemmes den belgiske gær og en svag tør bitterhed, som afslører en øl i fuldstændig balance. For at opnå det bedste resultat bør St. Feullien serveres mellem 8 – 14 grader i pokalformede glas.

Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg) Forårsbryg 6,3 %. * * * * *

Forår i skoven dufter muligvis som denne, imponerende og moderne forårsbryg. En flot harmoni af krydrede dufte af fyrrenåle, jasmin og citrus åbenbarer sig når den skænkes.
Den er tilsat aromahumle fra det nordlige Slovenien, tæt ved den østrigske grænse. Øllet har en frugtig smag og en flot kobberrød farve.

Paulaner Brauerei Salvator 7,8 %. * * * * *

I 1634 begyndte Paulaner munkene officielt som bryggere på klosteret i München. De skabte her en øl, til ære for sektens grundlægger og en hyldest til Kristus.
Denne øl var og er rig på byg og rug malt og fik hurtigt tilnavnet ”Det flydende brød”. Den blev brygget til de 40 dages faste, der ledte op til påsken. Paulaner Salvator er den originale påske bock øl.

Semper Ardens Easter Brew (Carlsberg) 6,5 % * * * *

I 1905 lancerede Carlsberg sit modtræk til Paulaners populære Salvator bryg, Carlsberg Paaske Bryg som også var en bock.
Easter Brew er brygget efter en opskrift fra 1907, med rigelige mængder af malt. Smagen er fyldig og domineres af ristet malt og karamel. Har du en sød tand, vil denne øl appellere til dig.

Publiceret 05 April 2014 10:00