Slukningen i gang. Oppe til venstre kan man se flammerne

Slukningen i gang. Oppe til venstre kan man se flammerne

Affald udløste brand i fjernvarmen

Af
Erling Baastrup

Her fredag eftermiddag blev Falck fra Hammel kaldt til Irlandsvej i Anbæk. Der var brand i Hammel Fjernvarme. I det store rum med affald, der ligger klar til at blive brændt af, men under mere kontrollerede former.
Ifølge Driftsmester Rene Mackenhausen Nielsen var det mest sandsynlige, at der i affaldet har været klude med væsker, der kan selvantænde. Et fænomen, som fjernvarmeværket har været ude for enkelte gange før.
 

Falck kom med det store udrykningssæt

Falck kom med det store udrykningssæt

Røgdykkere klar

Indsatsleder Mogens Keldsen fortalte, at man efter den første omgang vand ville vente lidt for at se, hvordan den ulmende brand ville udvikle sig. Planen var også at få noget af røgen, der befandt sig i affaldsrummets fjerneste hjørne, væk, så sigtbarheden kunne forbedres. Affaldsdyngen var på det tidspunkt sunket en del sammen, og to røgdykkere var klar til at blive sat ind. Indsatslederen gjorde også klart, at det kunne vare ret længe, før branden kunne erklæres helt slukket.
Lidt flere billeder fra branden på fotoserien oppe til højre.
 

To røgdykkere er klar til at gå ind i affaldsrummet.

To røgdykkere er klar til at gå ind i affaldsrummet.

Egen vandkanon

Forbrændingsanstalten har selv en mindre vandkanon, som man kan sætte i gang hurtigt. Desværre viste det sig, at den uheldigvis på et tidspunkt sendte sin vandstråle ind i kontrolrummet. Det bekom ikke computere og andet elektronik særlig godt. Sprinkleranlægget var også i gang.
For driftsmester Rene Nielsen var der en bekymring. Hvis der skydes for meget vand ind i affaldsbjerget, kan der blive problemer med at få det våde affald brændt af i ovnen.

Publiceret 02 May 2014 15:30