DEBAT Svinestreger, rævekager og det der er værre

Af Bjørn Holmskjold, Tåningvej 44, 8660 Skanderborg

I lokalavisen/Skanderborg, 14. juli 2014, gør Tage Nielsen, radikalt byrådsmedlem i Skanderborg Byråd, under overskriften: ”Svinestreger, rævekager og det der er værre”, flere forhold gældende. Der i dag er årsagen til, at det politisk er besluttet at føre motorvejen gennem det naturskønne område ved Lading Sø, gennem dele af Skivholme skov og op langs dele af de sydlige områder af Frijsenborg Skove.

Tage Nielsen gør i sit indlæg gældende, at der bag ved denne beslutning ligger et lokalpolitisk hykleri. I det Tage Nielsen med sin mangeårige indsigt i det politiske liv blandt andet gør gældende,

”Og bekymret fordi, det har vist sig, at alle midler tages i brug, når man ønsker en bestemt sag fremmet til egen fordel.”

Samt mere uddybende:

”Siden da er sagen blevet forhandlet i transportudvalget og der er ingen tvivl om, at enhver mulighed for påvirkning af de besluttende politikere er blevet forsøgt. Og det står klart for mig nu, at den proces er alt andet en køn at se tilbage på.

Når der kan laves en aftale om en linjeføring, der på alle områder er den dårligste, så er det stærkt bekymrende.

Her har det altså ikke været de saglige argumenter, der talte. Her var det den, der havde de bedste politiske kontakter, der vandt.

Det siger i sandhed noget om, hvilke ufine metoder der også er anvendt i denne sag.”

I indlæg i Favrskovposten, 29. juni 2014, røber Flemming Nørgaard, Gruppeformand Venstre, under overskriften: ”Fornuften sejrede – motorvejen syd om Lading sø”, hvem der meget må antages at stå bag hykleriet.

Han skriver blandt andet: ”På Favrskov Kommunes vegne er jeg stolt over, at vi får løst trafikproblemerne på rute 26. Det vil give et kæmpe løft til hele kommunen, men ikke mindst til Hammel, Thorsø og selvfølgelig Lading, som slipper for den massive biltrafik, der belaster byen i dag”, udtaler en tilfreds Anders G. Christensen.”

Venstre er i dag kendetegnet ved at være et udpræget højreekstremt naturfjendtligt parti. Hvis kynisme gør, at det i stigende grad i miljøkreds omtales som et mafia-parti. Hvorfor Tage Nielsens bekymring for demokratiet i den grad er berettiget.

Jeg vil derfor anmode Tage Nielsen om at bruge sin indsigt og viden til at synliggøre for alle, hvor omfattende et hykleri, der måtte ligge bag Venstres forståelse af begrebet: Demokrati.

Publiceret 12 August 2014 14:00