“Du skal gribe bolden, når den kommer. ”Erik Olsen skifter rollen som selvstændig mekaniker ud med en stilling som servicetekniker hos et pappresser-firma.

“Du skal gribe bolden, når den kommer. ”Erik Olsen skifter rollen som selvstændig mekaniker ud med en stilling som servicetekniker hos et pappresser-firma.

30 år som mekaniker:

Erik skifter fag

Efter 30 år i mekanikerbranchen skifter Erik Olsen fra Favrskov Autoteknik på Industrivej i Hammel rollen som selvstændig automekaniker ud med et job som servicetekniker hos Bramida, der producerer og vedligeholder pappressere overalt i Danmark.
“Jeg bliver den 14. tekniker de ansætter,” fortæller Erik Olsen fra Skjød, der nu skal til at vænne sig til at køre rundt i hele Midtjylland, for at servicere pappressere hos især firmaer og supermarkeder.
“De siger, det sværeste bliver at finde den person i virksomheden, der ved hvor papresseren står,” griner han.
“Jeg trænger til at prøve noget nyt,” siger den 45-årige, der rent faktisk blev udlært i de samme lokaler på Industrivej 2, som han nu har opsagt lejemålet på.
Dengang blev han udlært hos Volvo, og blev efter endt militær-tid spurgt om han ikke ville arbejde hos Poul Kaa, der efterfølgende havde fået forhandlingen af Volvo.
Han blev selvstændig for 16 år siden, og solgte for år tilbage sit værksted på Møllen, for enden af Industrivej.
En af hans bekendte spurgte ham for et stykke tid siden, om hans værksted og forretning var fremtidsikret seks år frem i tiden. Om han var klar til at reparere fremtidens biler og levere den service og det værktøj det krævede fremover. Efter at han havde funderet over det et stykke tid, så viste muligheden sig for at blive servicetekniker. Han blev simpelthen opfordret.
“Du skal gribe bolden, når den kommer,” lyder det sindigt fra Erik Olsen, der stopper som selvstændig mekaniker 15. maj. “Du må gerne skrive, at folk bare kan ringe, eller komme forbi, hvis de skal hente deres vinterhjul og sådan noget,” lyder det fra en mekaniker, der nu har skiftet spor.

Publiceret 04 May 2017 08:00