Nils Borring (S) mener at børnesagerne, som Lokalavisen Favrskov har beskrevet på side 4, skal ses fra to sider.

Nils Borring (S) mener at børnesagerne, som Lokalavisen Favrskov har beskrevet på side 4, skal ses fra to sider.

Børnesagerne:

Borgmesteren: “En sag bør altid ses fra to sider”

Nils Borring, Borgmester (S): Giver artiklen anledning til nogle konkrete handlinger fra din side?

“Kritik giver altid anledning til selvransagelse. Jeg deltager en gang imellem i samtaler mellem forældre og forvaltningen efter borgerne ønske, og jeg har gennem mange år lært, at en sag skal skildres fra to sider. Derfor virker kritikken i artiklen unuanceret, fordi vi som myndighed ikke kan kommentere på personsager. Men selvfølgelig kan der ske fejl i sager, som tager udgangspunkt i massive lovtekster og regler, der kan fortolkes. Fejlene lærer vi af og handler på.”

LÆS: Familier føler sig utrygge ved sagsbehandlingen i kommunen 

Syntes du som politiker, at den oplevelse af sagsbehandling som de seks børnefamilier giver udtryk for, er i orden?

“Jeg har lært af den gamle tennisstjerne Jan Lesley, at ”Perception is reality”. Altså – det du oplever er virkeligheden. Men jeg ved også, at i en så kompliceret lovgivning, hvor følelser også spiller kraftigt ind, der hører man somme tider noget andet end det, der er sagt. Det har jeg forståelse for, men jeg har ikke forståelse for påstande om, at vi skulle fjerne børn uden grund. Her har vi et særligt Børn og Unge-udvalg med fagfolk, der træffer alvorlige beslutninger ud fra et veldokumenteret materiale.”

Er dette en kærkommen lejlighed til at få kigget Servicedeklarationen grundigt efter i sømmene?

“At Lokalavisen bringer seks sager frem, giver i sig selv ikke anledning til at kigge vores servicedeklaration igennem. Men vi har et dygtigt Børn og Skoleudvalg, og de har nikket til at se på servicedeklarationen i forlængelse af Byrådets beslutning 27. februar 2018 om at gennemføre et task-force forløb på børnehandicapområdet.”

Publiceret 23 March 2018 12:15