Ilse Sand har udgivet en selvhjælpsbog til at genopbygge relationer.

Ilse Sand har udgivet en selvhjælpsbog til at genopbygge relationer. Foto: Kasper Lau

Har du mistet kontakten til en, du savner?

Ilse Sand har udgivet selvhjælpsbog til at forbedre afbrudte forhold til venner eller familie

"Som sognepræst og psykoterapeut har jeg gennem årene lyttet til mange mennesker og opdaget, hvor lidt de fleste mennesker ved om at genoprette en beskadiget relation. Mange tror, det gælder om at forklare sig. Men forklaringer gør ofte blot tingene værre. Der er andre, langt mere frugtbare måder at håndtere situationen på."

Psykoterapeut og bestsellerforatter Ilse Sand har netop udgivet selvhjælpsbogen 'Savner du én? Guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip'. Her kommer hun med råd og konkrete bud på ord og sætninger til den, der ønsker og tør tage det første skridt til at få et bedre forhold til en ven eller familiemedlem.

"De fleste mennesker udvikler sig livet igennem. Det er helt naturligt, at venskaber forandrer sig eller rinder ud for at gøre plads til nye. Den her bogs ærinde er derfor ikke at opfordre til med næb og klør at holde fast i det, som var. Men der, hvor gode venskaber eller familierelationer går itu på grund af misforståelser eller konflikter, som man ikke har fået ryddet ordentligt op efter, er der grund til at stoppe op og undersøge, hvilke muligheder der er for at genopbygge relationen," siger Ilse Sand i en pressemeddelelse om sin nye bog.

Præst og psykoterapeut

Ilse Sand er uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet og var i 11 år fra 1995 til 2006 sognepræst på Djursland i Gjesing og Nørager. Senere uddannede hun sig til psykoterapeut og blev forfatter og foredragsholder. Hendes største bogsucces ’Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle’ er siden udgivelsen i 2010 blevet oversat til hele 21 sprog, heraf en del i Asien.

"Jeg synes, det er så fascinerende at tænke på, at de her problemstillinger er universelle. At bøgerne rejser verden rundt, selvom de er skrevet her i Danmark og på baggrund af danske cases, viser, at menneskeheden tumler med de samme tanker, uanset hvilken kultur man er plantet i," siger Ilse Sand.

Ilse Sand bor i Lading, der ligger mellem Aarhus og Hammel. Ved årsskiftet lukkede hun sin psykoterapi-praksis for at hellige sig sit forfatterskab på fuld tid.

Bogen 'Savner du én? Guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip' blev udgivet 11. september. Den er på 144 sider og koster 264 kroner.

jr

Publiceret 17 September 2018 18:36