Varevognen på billedet har intet at gøre med varevognens beskrevet i artiklen. Foto: Mostphotos

Varevognen på billedet har intet at gøre med varevognens beskrevet i artiklen. Foto: Mostphotos

"Vær på vagt og oplys jeres børn":

Mulig børnelokker i hvid varevogn på spil

Flere børn i det østjyske er blevet antastet af en mand i en varevogn. Politiet er opmærksom på, at samme gerningsmand kan stå bag

"Vær på vagt, oplys jeres børn og giv information videre til politiet, hvis I ser dem."

Advarslen kommer fra Christiansbjerg Fællesråd i Aarhus, der onsdag aften lavede et opslag på Facebook efter to tilfælde, hvor børn er blevet antastet af en eller flere personer i en hvid varebil.

Seneste tilfælde var tirsdag eftermiddag på Arendalsvej tæt ved Katrinebjergskolen i Aarhus N, hvor to skolepiger blev forsøgt lokket ind i en hvid varebil. De løb dog, som man bør, hurtig væk og tog kontakt til en voksen.

Varevognen var på gule nummerplader, og manden beskrives som:

  Cirka 30 år

  Cirka 185 centimeter høj

  Almindeligt bygget

  Lysebrunt, kort hår

  Skægstubbe

  Iført langærmet hvid trøje og sorte bukser

Ifølge Aarhus Stiftstidende har Katrinebjergskolen skrevet om episoden til forældrene, og det er anden gang i denne måned, skolen har måttet det, for 4. januar skulle en gruppe skolelever også være blevet kontaktet af en mand i en hvid varevogn.

Meget tyder dog ifølge avisen på, at hændelserne ved Katrinebjergskolen ikke er isolerede, for med de to kontakter har der nu været mindst seks børnelokker-tilfælde i det nordlige Aarhus og i Hadsten i Favrskov Kommune de seneste 10 måneder. Og ofte går den hvide varevogn igen.

Østjyllands Politi undersøger i øjeblikket, om der er en sammenhæng.

"Ud fra signalement og beskrivelsen af den hvide varevogn kan vi ikke udelukke, at der kan være tale om den samme gerningsmand. Omvendt kan vi heller ikke med sikkerhed kæde sagerne sammen," udtaler kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen til Aarhus Stiftstidende.

Flere sager på kort tid (kronologisk rækkefølge):

15. januar 2019: To piger antastet nær Katrinebjergskolen i Aarhus N. Mand var i hvid varebil

8. januar 2019: 9-årig pige antastet på vej hjem fra Bavnehøjskolen i Hadsten. Mand var i hvid varebil og lokkede med slik eller tur på McDonald's.

4. januar 2019: Gruppe af skoleelever antastet ved Katrinebjergskolen i Aarhus N. Mand var i hvid varebil.

31. oktober 2018: Pige blev forsøgt lokket ind i en sort varebil ved Lystrup Skole i Aarhus N. Tre uger forinden forsøgte en maskeret mand at kidnappe en pige på samme skole.

16. august 2018: 11-årig dreng antastet ved Kvickly i Hadsten. Mand var i hvid varebil

21. marts 2018: 13-årig pige blev antastet på Tinghøjvej i Hadsten. Mand var i hvid varebil, og pigen mente, der måske stod 'Auto' på den.

Publiceret 17 January 2019 17:28