Sidst i februar kan du sætte de mere hårdføre planter ud i drivhuset.

Sidst i februar kan du sætte de mere hårdføre planter ud i drivhuset.

Ni gode råd til haven i februar

Der er masser, du kan lave i haven i februar. Læs fx, hvordan du kan hjælpe bierne med bestøvning, hvad du kan gøre nu for at slippe for mos i græsplænen, og hvad du skal vande nu

Af
John Henriksen

Bolius – Boligejernes Videncenter

1. Vand med gødningsvand. I februar kan du begynde at gøde dine planter med gødning igen. I takt med at dagslængden forøges, og planterne kommer i vækst, sættes dosis langsomt op til normal.

2. Hjælp bierne med bestøvning. Abrikoser, nektariner og ferskner kan i milde perioder blomstre i drivhuset sidst i februar. Da kan du hjælpe bierne (hvis der er nogen) med bestøvning. Tag en fin pensel og drej den rundt i den udsprungne blomst, så der overføres støv fra støvdragerne til støvfanget.

3. Sæt hårdføre planter i drivhuset. Sidst i februar kan lidt mere hårdføre planter, som fx nerie, oliven, laurbær og palmer, placeres i et uopvarmet drivhus, hvis der ikke er dagsfrost.

4. Start tidlige rabarber i drivhuset. Hvis jorden ikke er dybfrossen, kan du prøve at grave 1-2 blokke rabarber op og plante dem i en spand og sætte dem ind i drivhuset. ¨

5. Beskær buske. Almindelige, blomstrende buske som forsythia, dronningebusk, syren, uægte jasmin, stjernetop og ildtorn kan med fordel beskæres nu. Mange af de afklippede grene kan du få til at blomstre indendørs.

6. Bekæmp mos i græsplænen. Meget mos i græsplænen kan skyldes, at græsplænens pH-værdi er for lav (sur). Du kan med stor fordel strø 10 kilo granuleret kalk pr. 100 m2 græsplæne ud nu.

6. Læg dine kartofler til forspiring i et frostfrit drivhus. Læg kartoflerne i spande med jord, når der er gode spirer. På den måde kan du få kartofler meget tidligt. 7. Februar er også en god måned at fremstille nye planter ved stiklinger. Stik stiklingerne i god pottejord, og sæt en plastpose over. Fjern plastposen nogle timer om dagen, så undgå du lettere svampesygdomme. Plant ud, når du kan se de første rødder på stiklingerne.

8. Undgå at gå på græsplænen, hvis den er frossen uden at være dækket af sne. Græsplanterne har ikke godt af at blive trykket i frostvejr.

9. Hvis din plæneklipper trænger til et eftersyn, så send den til reparatøren nu. Lidt senere er der altid ventetid. .

Publiceret 20 January 2019 06:00