Patrick Mortensen har lige scoret til 1-0.

Patrick Mortensen har lige scoret til 1-0. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Video: Kanonkamp af AGF og sikker sejr over Horsens

AGF fik tre point i udekamp mod AC Horsens

Af
Jeppe Rafn

AGF og Horsens lå nummer 1 og 2 med lige mange point inden fredagens kamp på Casa Arena Horsens, så en eventuel vinder af kampen ville få et godt rygstød til de sidste fire kampe .

Det gælder om at slutte som nummer 1 eller 2 i puljen, der også indeholder SønderjyskE og Vejle Boldklub, hvis man skal undgå at komme ud i kampe om nedrykning til landets næstbedste fodboldrække.

AGF kom bedst fra start, og efter 10 miuntters spil kom gæsterne foran 1-0 på et mål af angriberen Patrick Mortensen efter flot opspil af Amini og Bundu.

Efter en halv times spil blev Patrick Mortensen pludselig spillet helt fri tæt foran modstandernes mål. Han satte en inderside på indlægget fra Alexander Munksgaard, men bolden ramte indersiden af stolpen og sprang i spil igen.

Fem minutter senere fik Mortensen sin tredje gyldne chance på en flot AGF kontra og frispilning af Jens Stage, men denne gang stod Horsens' målmand i vejen for angriberens skud.

Kampen bølgede frem og tilbage i 1. halvleg, hvor Horsens særligt var farlige på sine lange indkast med indkasteksperten Mikkel Qvist, der blev hentet til Horsens fra Lyseng for et par år siden.

2.halvleg

I det første minut af 2. halvleg fik Patrick Mortensen sin fjerde storde chance og headede et hovedstød på overlæggeren, men ind ville bolden ikke.

Det ville den til gengæld i det 77. minut, hvor AGF gik frem og pressede Horsens til at lave en fejl i opspillet. Bundu opsnuppede bolden og spillede Amini, der fint placerede sit skud uden for målmandens rækkevidde.

Amini jubler efter sin scoring til 2-0.

Amini jubler efter sin scoring til 2-0. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Det burde være blevet 3-0, da Bundu og Mortensen efter en ny Horsens-fejl fik frit løb mod målet, men Bundu undlod på det skammeligste at spille Mortensen, som var helt fri. Han skød selv, men skuddet blev pareret.

Nogle minutter senere opstod næsten samme situation med Sana i hovedrollen. Han var mere kold og spillede Patrick Mortensen fri, som fik lavet sit andet mål til kampens resultat 3-0 til AGF over Horsens.

Publiceret 05 April 2019 21:30