Foto:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rådgiver fundet til udviklingen af letbanen for 2,3 milliarder kroner

Aarhus Letbane har valgt rådgivervirksomheden Rambøll som ledende rådgiver i arbejdet med at designe og planlægge udbygningen af Aarhus Letbanes etape 2

Letbanen i Aarhus skal snart udvides med anden etape, der indeholder tre nye strækninger. Rådgivervirksomheden Rambøll blev tirsdag afsløret som ledende rådgiver på den næste etape. Et projekt, som har en forventet samlet anlægssum på i alt 2,3 milliarder kroner, oplyser Rambøll selv i en pressemeddelelse.

I første omgang skal rådgivervirksomheden gennemføre miljøvurdering (VVM) af strækningerne fra Spanien til Brabrand samt Lisbjergskolen til Hinnerup for at vurdere, hvordan de kommende linjer vil påvirke omgivelserne. Hvorvidt der bliver tale om mere letbane eller højklasset bus (BRT) på disse strækninger, er endnu ikke afklaret.

Rambøll skal ligeledes lave miljøvurdering på etableringen af en helt ny station i Brabrand og foretage detailprojektering og udbud af letbanen på Aarhus Ø, hvor en VVM-undersøgelse er i gang. Den samlede bevilling til disse forundersøgelser er på 40 millioner kroner.

Aarhus og Favrskov kommuner er allerede i gang med forundersøgelserne, fremgår det af pressemeddelelsen.

International letbane-ekspertise

Hos Rambøll er man meget tilfreds med at blive valgt som ledende rådgiver og ser frem til at bringe en bred vifte af specialistkompetencer i spil.

”Vi sammensætter et stærkt team af eksperter, der kan levere solide løsninger med fokus på bymiljø, letbanedesign, arkitektur og mobilitet, så vi får skabt en god sammenhæng mellem den kollektive trafik og de byrum, den skal indgå i. Foruden vores stærke lokale tilstedeværelse og viden omkring Aarhusområdet vil vi også bringe vores internationale letbane-eksperter ind fra vores videnscenter i Karlsruhe i Tyskland. De kommer med erfaring fra mere end 25 byer i syv forskellige lande, som vi p.t. hjælper med at lave effektive letbane-løsninger til,” siger Tonni Christiansen, Global Banedirektør i Rambøll, i pressemeddelelsen.

Arbejdet med etape 2 forventes at blive sat i gang efter sommer, og forundersøgelserne forventes færdige i 2021. Rambøll skal gennemføre projektet i samarbejde med underrådgiverne Gottlieb Paludan, franske Ilex, TrailC og LE 34.

jwh

Aarhus letbane etape 2

  • Letbane på Aarhus Ø
  • Letbane eller højklasset bus fra Lisbjergskolen til Hinnerup
  • Letbane eller højklasset bus fra Spanien til Brabrand. I sammenhæng med denne strækning indgår en ny station på hovedbanen i Brabrand.

Kilde: Rambøll

Publiceret 17 July 2019 14:53