AGFs Patrick Mortensen og Niklas Backman jubler efter 3-0 sejren på Brøndby Stadion.

AGFs Patrick Mortensen og Niklas Backman jubler efter 3-0 sejren på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Video: Se højdepunkter og målene i AGF's 3-0 ydmygelse af Brøndby

AGF vandt for første gang i 12 år på udebane over Brøndby

Af
Jeppe Rafn

AGF havde før dagens udekamp i Superligaen mod Brøndby ikke vundet i 12 år på Brøndby Stadion.

Det blev der godt og grundigt lavet om på, for efter en målløs 1. halvleg spillede udeholdet en fremragende 2. halvleg og endte med at ydmyge hjemmeholdet med en sejr på 3-0.

AGF havde allerede ramt stolpen to gange, da Bror Blume i begyndelsen af 2. halvleg sendte bolden lidt heldigt i mål efter et flot angreb og assist fra Jakob Ankersen.

AGF blev ved med at dominere og have de største chancer, selvom det var Brøndby, der var bagud, og i slutningen af kampen erobrede Ankersen bolden oppe på Brøndbys banehalvdel. Den røg hen til Bror Blume, der sendte bolden i dybden til Ankersen, som driblede forbi målmanden og prikkede læderkuglen i det tomme net.

I de sidste sekunder af den ordinære spilletid blev ydmygelsen af Brøndby total med AGF's mål til 3-0. Det skete på et kontraangreb, hvor Bundu sendte den afgørende aflevering til Patrick Mortensen, der scorede målet.

Sejren er den anden i træk til AGF efter mandagens sejr over Horsens, og efter en katastrofal start på sæsonen ser det nu rimeligt fornuftigt ud for De Hvide, der kravler op i midten af tabellen med otte point for syv kampe.

Publiceret 25 August 2019 20:26