ANNONCE

GOURMETMAD FRA BUNDEN

Tennegaardens køkken forener det franske og det lokale for at levere smagsoplevelser på højt niveau - uanset om maden serveres ude af huset eller i restaurantens hyggelige lokaler.

 

I udkanten af landsbyen Grundfør ligger Tennegaarden i naturskønne omgivelser. Lige uden for døren bugner orangeriet, krydderurtebedene og æbletræerne af dugfriske ingredienser. "Vi laver alt fra bunden, og vi bruger lokale råvarer. Det, vi ikke dyrker selv, håndplukker jeg hos vores leverandører. Vi vil have det bedste," understreger Allan Sortkjær Jensen, der forpagter Tennegaardens Køkken. Han tilføjer: "Enkelheden i de rene råvarer kommer fra det nordiske køkken, men jeg er fransk skolet, så vi bruger tilberedningsteknikker fra det franske køkken."

RESTAURANTKVALITET BÅDE UDE OG HJEMME

Målet med anstrengelserne er at højne Tennegaardens niveau år for år, ikke mindst når det drejer sig om mad ud af huset. "Vores koncept er at levere gourmetmad på restaurantniveau anrettet på porcelæn, så det er klar til at sætte på bordet," udtaler Allan Sortkjær Jensen.

 

Ud over en udsøgt smagsoplevelse er Tennegaarden også leveringsdygtig i alt fra duge og service til kokke og tjenere, som kan hjælpe med at skære kødet og servere menuen, så arrangøren kan slappe af under middagen.

De virksomheder, som ønsker luftforandring til mødet, konferencen, julefrokosten og andre arrangementer, er mere end velkomne på Tennegaarden. Konferencelokalet kan rumme cirka 35 gæster, mens restauranten har plads til knap 50. De lyse lokaler er intime og hyggelige med åben pejs og udsigt over markerne. "Når vi er i egne rammer, har vi større mulighed for at forkæle gæsterne. Vi kan f.eks. gøre lidt mere ud af blomster og opdækning eller portionsanrette maden i lokalet," fortæller Allan Sortkjær Jensen.

JULEFROKOST I KLASSISK OG FRANSK VERSION

Når det kommer til julefrokosten, tilbyder Tennegaarden tre buffeter: En traditionel og to lidt ud over det sædvanlige. Omdrejningspunktet for den klassiske menu er, at alt er lavet fra bunden – også tilbehør som remoulade og sennep. "Det er ufatteligt vigtigt, at vi selv sylter, confiterer og langtidsbraiserer. Det betyder alt for smagen," siger Allan Sortkjær Jensen.

 

I de to andre buffeter får de klassiske retter et fransk twist, hvilket sidste år bragte bl.a. confiterede andelår på menuen. "I år samarbejder vi med Randers Bryghus, og vi vil bruge deres øl i marinader og til at braisere i. Jeg vil også bruge gin fra Sall Whisky Distillery til at rimme torsk. Det lokale samarbejde er vigtigt for os. De små steder er dygtige til at specialisere sig, og dem skal vi have frem i lyset," pointerer Allan Sortkjær Jensen.

SKRÆDDERSYR EN FULDENDT OPLEVELSE

Uanset om anledningen er en julefrokost eller en anden festlig lejlighed, indleder Tennegaarden som oftest samarbejdet med et møde. "Vi kan skræddersy menuen, så den passer til kundens ønsker. For eksempel har vi for nylig kreeret en vegansk menu, og vi gør meget ud af gluten- og laktosefri retter," fortæller Allan Sortkjær Jensen og fortsætter: "Vi skræddersyr også vin- og ølpakker – både til gæster, som spiser her i restauranten, og til mad, som skal leveres ud af huset.

 

Øl får vi fra Randers Bryghus, men vinen kommer fra leverandører i flere lande. Det vigtigste er, at den passer til maden. Det fuldender oplevelsen"

TENNEGAARDENS KØKKEN

HOVVEJ 5, GRUNDFØR

8382 HINNERUP

TELEFON: 86 98 83 30

WWW.TENNEGAARDEN.DK