De unge får mulighed for at købe 5-turs-klippekort til en reduceret pris, så prisen ikke er en faktor for at komme afsted. Arkivfoto

De unge får mulighed for at købe 5-turs-klippekort til en reduceret pris, så prisen ikke er en faktor for at komme afsted. Arkivfoto

Fotorama vil have de unge ind i sæderne

I nyt koncept skal der hver fredag vises film for de unge, som de unge selv har en indflydelse på gennem løbende fokusgrupper

Af
Christina S. Johansen

Hammel Som en direkte konsekvens af sommerens mange Facebook-skriverier om unge, der hænger ud i Hammel og "fester, larmer og sviner," som det bliver beskrevet, så har frivillige fra Fotorama stablet et nyt tiltag på benenen for de unge fra 7. klasse og op efter.

Konceptet er, at der hver fredag er en film for de unge, som de unge selv har en indflydelse på gennem løbende fokusgrupper. Den første fokusgruppe er allerede afholdt med succes, og det giver Marie-Louise Rugholm Simonsen, der er frivillig i biografen, troen på, at idéen overhovedet har gang på jord.

"Vi synes, at de unge skal have et alternativ til at sidde og hænge ud et sted i byen," fortæller Marie-Louise Rugholm Simonsen.

Til konceptet havde biografens frivillige søgt Paragraf 18-midlerne om 150.000 kr. Idéen fik dog "kun" 19.800 kr., da den ikke helt rammer kriterierne for uddeling af midlerne, forklarer Grethe Villadsen, der er formand for Social og Sundhedsudvalget.

Det mindre beløb stopper dog ikke projektet:

"Selvom vi ikke har fået alle pengene, vil vi prøve at løbe det i gang alligevel. Alt er en hjælp," siger Marie-Louise Rugholm Simonsen.

FAKTA

PARAGRAF 18-MIDLERNE

Favrskov Kommune uddeler hvert år et beløb, som frivillige kan ansøge til sociale aktiviteter.

Formålet er at skabe gode rammer for den frivillige indsats ved at støtte en bred vifte af frivillige aktiviteter.

Der kan både søges om støtte til etårige og flerårige indsatser.

I denne omgang er der givet 788.000 kroner til etårige initiativer og 94.800 kr. til Lykkeliga og et projekt i Fotorama i Hammel, som begge er flerårige projekter.

Se den fulde liste over støttede projekter på kommunens hjemmeside under Social- og Sundhedsudvalgets referat fra 5. november

Publiceret 22 November 2019 10:30