De ansatte i Sparekassen Kronjylland markerer 190 års fødselsdag ved at hjælpe andre. Arkivfoto

De ansatte i Sparekassen Kronjylland markerer 190 års fødselsdag ved at hjælpe andre. Arkivfoto

Frivilligt:

Bankfolk samler skrald og hjælper til i genbrugsen

Sparekasse-ansatte fejrer 190 år med en dags frivilligt arbejde i Favrskov

Af
Kian Johansen

Frivillighed Du kommer til at møde Sparekassen Kronjyllands lokale medarbejdere i del uvante situationer på tirsdag 26. november. For at fejre firmaets 190 års fødselsdag donerer de tre afdelinger i Favrskov deres tid til frivilligt arbejde.

I Hadsten kan du også deltage, for her starter man med at samle skrald ind i Hadsten by fra klokken 9.

"Vi udleverer handsker og sække, så bare mød op på parkeringspladsen bag afdelingen. Klokken 11 serverer vi kaffe og kage til alle fremmødte," fortæller kundemedarbejder Mia Røgen Kristensen.

Senere på dagen har Hadsten-afdelingen inviteret 100 fysisk og pyskisk handicappede, samt deres hjælpere til en hyggedag i Hadsten Hallen, med kaffe-kage, lege og hoppeborg.

Afdelingsdirektør Tina Susanne Nordsted fra Hammel-afdelingen sender blandt andet sine ansatte ud for at hjælpe i flere genbrugsforretninger i området. Arkivfoto: Kian Johansen

Afdelingsdirektør Tina Susanne Nordsted fra Hammel-afdelingen sender blandt andet sine ansatte ud for at hjælpe i flere genbrugsforretninger i området. Arkivfoto: Kian Johansen

Beskærer i midtbyen

"Om formiddagen har vi planlagt, at vi alle seks ansatte tager på besøg hos Kirkens Korshærs Genbrugsbutik på Læsøvej. Vi skal hjælpe dem med at sortere, sætte på plads og gøre rent" fortæller afdelingsdirektør Dorthe Seeberg fra Hinnerup-afdelingen.

"Om eftermiddagen regner vi med at "tage en for holdet" i vores midtby. Vi kan se, når vores midtby trænger til en kærlig hånd. Vi har udset os nogle områder og buske, som trænger til en kærlig beskæring."

Børn og juleklip

Den største afdeling, samt et tidligere hovedsæde ligger i Hammel.

Derfor er det også meget imponerende hvad de ansatte har planlagt her.

75 børn fra storbørnsgruppen fra byens fire børnehaver er indbudt til til julebagning og juleklip. Der bliver pyntning af juletræ og hygge med æbleskiver og saft på Frankrigsvej 11.

Når børnene er rykket ud, indtager cirka 80 medlemmer fra Hammel Førtids- og pensionsklub samt Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening de samme lokaler, så er der bankospil, samt julehygge med gløgg og æbleskiver.

De ansatte besøger og hjælper også til i følgende genbrugsbutikker: Røde Kors Butik Hammel, Røde Kors Butik Thorsø, Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik og Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Hammel.

Om eftermiddagen serveres der kagemand og kaffe af Sparekassens personale, fortæller afdelingsdirektør Tina Susanne Nordsted fra Hammel-afdelingen.

De ansatte fra Hammel slutter af med at hjælpe Hammel Cykelklub med at rive løv væk fra deres MTB (Mountainbike) bane i skoven.

Publiceret 22 November 2019 19:00