Udsnit af bogens forside. Bogen tager sig kærligt af en del Hammel-borgere, der på den ene eller anden måde har præget bybilledet, eller byen.

Udsnit af bogens forside. Bogen tager sig kærligt af en del Hammel-borgere, der på den ene eller anden måde har præget bybilledet, eller byen.

Ny bog:

Folk der tegnede Hammel

Fire borgmestre, Søren Sko, Chris Anker Sørensen, Harald Degn, tidligere formand for Hammel GF og mange andre er med i ny bog om folk fra Hammel

Af
Kian Johansen

Hammel I bekvem nærhed af julen udkommer bogen ”Folk fra Hammel-Kanten 1”.

Det er ikke kun huse og landskaber der karakteriserer en egn. Det gør, i høj grad, også de mennesker der bor der.

Folk fra Hammel-kanten er en portrætbog om nogle af de mennesker der har sat sit præg på udviklingen af Hammelegnen igennem årene, både dem der stod forrest og dem der lidt mere, anonymt, altid har været med på sidelinjen.

Bogen er ikke komplet, der vil være mange andre mennesker der fortjener at blive portrætteret.

Forlaget AKKA har sammen med Hanne Bliksted, mangeårig journalist på Aarhus Stiftstidende og Flemming Byg, administrator og primusmotor, på Hjemmesiden hammel-billeder.dk forsøgt at finde frem til disse personer.

I bogen kan du læse om datidens førende biografarkitekt Holger Pind fra Røgen, fire borgmestre, Lærerinde og korleder Paula Busch, lærerinde og musikskoleleder Jonna Granum.

Hildebert i mosen

I får også lige fire portrætter af nogle af byens originaler Hildebert i Mosen, Bette Johannes, Jens Lundbye og Overlærer Søren ”Krølle” Nielsen.

Eller hvad med den tidligere skoleinspektør, Olav Holnstrup, der også lige deltog i OL i Finland.

Meningen med bogen er at fortælle om nogle af de folk der har tegnet Hammel i nyere tid, fortæller Flemming Nørgaard, i denne artikel på vegne af forlaget AKKA.

"Ideen har været der længe at fortælle deres historie og da vi først kom i gqang, har det været rigtig sjovt," fortæller han.

Og han beroliger de kommende læsere. "Det her er første bog i rækken. Vi er i gang med at samle stof ind til den næste i rækken. Så hvis der ikke lige er nogle af de personer du som Hammel-borger mener fortjener en omtale, så er der håb endnu," smiler Poul Nørgaard.

Reception og salg

Bogen kan købes hos Hammel Boghandel fra 1. dec.

Der vil være en lille bogreception i boghandlen lørdag 30. november.

Publiceret 25 November 2019 19:00