Alle penge går ubeskåret til Røde Kors' julehjælp - og eventuelt sommerlejr, hvis pengene rækker. Foto: CSJ

Alle penge går ubeskåret til Røde Kors' julehjælp - og eventuelt sommerlejr, hvis pengene rækker. Foto: CSJ

Banko! Masser af folk støttede julehjælpen

100 banko-spillere mødte søndag op i Hammel for at støtte julehjælpen i Favrskov. I aften, tirsdag, er der igen banko - denne gang i Søften

Af
Christina S. Johansen

Hammel Kagemænd, bilvaske og massevis af den obligatoriske brændende kærlighed var på spil sammen med et hav af andre præmier, da Lokalavisen Favrskov i samarbejde med Røde Kors stod bag banko i Hammel søndag.

100 personer var dukket op for at støtte det gode formål. Alle penge går nemlig ubeskåret til Røde Kors' julehjælp - og eventuelt sommerlejr, hvis pengene skulle række til det også.

Tre af deltagerne havde aldrig prøvet at spille banko før, men på grund af det gode formål valgte de at møde op denne søndag.

Det var Nanna Lehm med børnene Mynthe på otte år og Milo på blot fem år.

"Vi synes, at det er en god sag. Det er godt at støtte op om dem, der har det svært. Og så kan vi samtidig kombinere det med noget familiehygge," siger Nanna Lehm, og det er Mynthe enig i.

"Jeg tror, at det bliver rigtig sjovt, og så synes jeg, at det er fantastisk, at der er nogen, som gider at støtte sådan noget, så familier, der ikke har så meget, også kan holde jul," siger den 8-årige pige og fortsætter:

"Jeg har valgt de her to plader, fordi der ikke er helt så mange umulige tal."

Skønt at få lov at hjælpe

For 5-årige Milo gik opråbningen meget stærkt, men her kom Marianne Skou fra Ketty Skou ham til undsætning med et sæt ekstra øjne. Hun havde nemlig valgt at bakke op om arrangementet ved både at give en præmie og fysisk være til stede søndag.

"Det er skønt at få lov at hjælpe Milo - og så er arrangementet jo i den gode sags tjeneste. Det er vigtigt, at alle får mulighed for at få en dejlig jul. Og når I som avis så arrangerer sådan noget her, er det også vigtigt, at vi bakker op," siger hun.

Stor taknemmelighed

Fra både Røde Kors og Lokalavisen Favrskov er der stor taknemmelighed - både i forhold til alle dem, som har deltaget både lørdag i Hadsten og søndag i Hammel, og så alle de utrolig mange butikker, som har været ualmindeligt gode til at støtte med store og gode gaver. Hertil de frivillige, som har lagt kræfter i arrangementerne. En af dem er Marianne Mikkelsen.

"Uden Marianne havde det her ikke kunnet lade sig gøre," siger Lene Søstrøm, salgschef hos Lokalavisen Favrskov.

Marianne Mikkelsen tilbød sin hjælp, da hun har stået for at arrangere banko i Sall Forsamlingshus gennem 10 år.

"Jeg er selv mor til tre, og jeg får helt gåsehud over, at der er mere end 150 familier her i Favrskov, som ikke har råd til en god jul. Bare tanken om det gør helt ondt," siger hun om bevæggrunden for at have hjulpet.

Hver familie, som får tildelt julehjælp, får 800 kroner til Coop-butikkerne og alle børn under 18 får en gave.

Tirsdag 26. november klokken 19.00 finder det tredje og sidste bankospil til fordel for julehjælpen sted. Denne gang i Søften Forsamlingshus.

Publiceret 26 November 2019 09:15