Ikke alle børnefaglige undersøgelser falder lige godt ud for Favrskov Kommunes sagsbehandlere. Foto: Ida Marie OdgaardRitzau Scanpix

Ikke alle børnefaglige undersøgelser falder lige godt ud for Favrskov Kommunes sagsbehandlere. Foto: Ida Marie OdgaardRitzau Scanpix Ritzau Scanpix

Barnet blev undersøgt, men: Det er forældre der skal i terapi

Forældre har fremlagt lægeattest, der siger de er normale, men kommunen fastholder, at de skal i terapi

Af
Kian Johansen

Børnesager Lokalavisen Favrskov har kendskab til et forældrepar, der på baggrund af en børnefaglig undersøgelse af deres barn har fået at vide, at de skal i familiebehandling.

Lokalavisen Favrskov kender identiteten på parret.

De to er aldrig blevet undersøgt af hverken psykologer eller læger på vegne af Favrskov Kommune.

Til gengæld har de et papir fra deres praktiserende læge, der slår fast, at de ikke er psykisk ustabile.

Nej til at blive brugt

Desuden har den børneneuropsykolog, der har undersøgt deres barn, skriftligt afvist at hendes undersøgelse af barnet bliver brugt af sagsbehandleren i Favrskov Børn og Skole til at drage konklusioner om forældrenes psykiske tilstand.

Lokalavisen Favrskov har gennemgået sagen sammen med familien og har læst sagsakterne.

Børneneuropsykologen skriver at: "...rapporten på intet tidspunkt forholder sig til forældrenes følelsesmæssige stabilitet eller forældrekompetencer i øvrigt," lyder det.

"Såfremt man ønsker at gøre brug af min undersøgelse i den Børnefaglige Undersøgelse, bør opdraget fremgå. Undersøgelsen kan ikke bruges som argument for, at forældrene er følelsesmæssigt ustabile, idet dette ikke er en del af opdraget. Undersøgelsen må naturligvis vedlægges i sin fulde form," lyder det.

Ingen effekt på sagen

Alligevel har lederen af Børn og Skole, Helle Støve, valgt ikke at tage lægeerklæringen eller børneneuropsykologens klare afvisning af den måde, man har misbrugt hendes rapport, til indtægt.

Det fastholdes, at parret skal i familiebehandling.

"Hvordan kan en sagsbehandler konkludere lægefaglige ting, som vedkommende ikke ved noget om?," spørger faderen, der undrer sig over, at han og konen skal i terapi, mens man ikke nævner yderligere hjælp eller tiltag til sønnen.

"Jeg har den tanke, at vi skal dukkes, at tiden bare skal gå. På den her måde undgår kommunen, at vi får overskud og det fulde overblik over vores barns sag. Som vi er de eneste der har. Vi er de eneste der kender til hans grænser, kan forklare hans sjældne diagnoser og vi ved, at han ikke skal presses for meget i hverdagen," sukker faderen.

Han tilføjer: "I øjeblikket kører samarbejdet omkring vores dreng i skolen rigtig godt."

Lokalavisen Favrskov har kendskab til flere konkrete sager, hvor en, eller flere af forældrene på samme måde føler, at den børnefaglige undersøgelse er blevet brugt imod dem.

Publiceret 26 November 2019 15:05