'Hybenhjerter' er Jane Susanne Andersens anden børne-roman. Nu drømmer hun om flere bog-udgivelser. Arkivfoto

'Hybenhjerter' er Jane Susanne Andersens anden børne-roman. Nu drømmer hun om flere bog-udgivelser. Arkivfoto

Pris-vinder:

Børnene elskede Ulstrup-forfatters bog

'Den bog man ikke kan lægge fra sig' er Jane Susanne Andersens Hybenhjerter. Ulstrup-forfatteren er derfor en Orlapris rigere

Af
Christina S. Johansen

Ulstrup En politibetjent bankede for kort tid siden på forfatter Jane Susanne Andersens dør i Ulstrup. Han fik lov at komme indenfor og begyndte så ellers at komme med påstande om, at Janes hjem var fyldt med tyvekoster.

En temmelig forvirret Jane Susanne Andersen vidste ikke helt, hvilket ben hun skulle stå på. Heldigvis var det hele en veltilrettelagt omgang skjult kamera. Til sidst hev "politibetjenten" nemlig en såkaldt Orlapris frem og spurgte:

"Er det her din Orlapris, eller er den mon også stjålet."

"Jeg fattede slet ikke, hvad der foregik," fortæller Jane Susanne Andersen, da Lokalavisen Favrskov ringer for at lykønske hende med bog-prisen.

Prisen har Jane Susanne Andersen fået for sin bog Hybenhjerter, der udkom tidligere i år.

Den har vundet i kategorien 'Den bog man ikke kan lægge fra sig'.

"Det er altså ret vildt, og jeg er lidt overvældet af al opmærksomheden," fortæller Ulstrup-forfatteren med et smil.

Børnenes egen bogpris

Orlaprisen er børnenes egen bogpris, hvilket betyder, at det er børnene selv, der først finder på kategorierne og sidenhen nominerer og udvælger de endelige bøger. Derefter er der foregået en afstemning på DR Ultras hjemmeside, hvor Jane Susanne Andersen altså løb med sejren i sin kategori.

"Jeg havde ingen idé om, hvorvidt der overhovedet var nogle, som læste min bog. Jeg troede egentlig bare, at den levede sit eget stille liv og så en gang i mellem blev fundet på biblioteket. Så alene det at være nomineret var jeg noget overrasket over," fortæller en glad Jane Susanne Andersen.

Vil skrive endnu mere

I Hybenhjerter møder man pigen Lea, der har fået ødelagt sine v

enskaber, og derfor er et ensomt menneske,

For at få nogle at tale med vælger hun at lyve sig kræftsyg på de sociale medier. Det fører nogle skøre tiltag med sig.

Hvorfor tror du, at den her bog har vundet netop denne kategori?

"Lea laver nogle ret vilde ting, og man bliver hurtigt nysgerrig på, hvad hun mon nu finder på at gøre. Man vil gerne finde ude af, om det lykkes at opretholde løgnen, eller hun får det hele stoppet igen," siger Jane Susanne Andersen, som for fem år siden skrev sin første børne-roman.

Nu kribler det i fingrene for at komme til at skrive endnu mere, fortæller hun:

"Jeg har desværre ikke haft tid på det seneste, men jeg kan godt mærke, at jeg vist er nødt til at få sat noget skrivetid af nu. Så håber jeg bare ikke, at jeg helt har fået præstationsangst ovenpå den her pris."

Publiceret 28 November 2019 10:30