Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Østjyske læger godt forberedt på coronavirus

Planer og beredskab hos de praktiserende læger i regionen er på plads, fortæller formanden for praktiserende læger i Region Midtjylland

Af
Jannik Nielsen

Ring til din egen læge, hvis du er i tvivl om noget. Det er det gennemgående råd, hvis du har spørgsmål om coronavirus. Det gælder for hele landet og dermed også her i regionen. Lægen ved nemlig præcis, hvad der skal gøres, fortæller Henrik Idriss Kise, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Midtjylland.

"Vi har en fuldstændig fast køreplan for, hvordan vi gør og forholder os. Vi har simpelthen fået udleveret en systematisk trin for trin-pakke af Sundhedsstyrelsen, som vi følger, og alle privatpraktiserende læger i Region Midt har i øvrigt fået udleveret sikkerhedsudstyr," siger Henrik Idriss Kise, som til daglig er privatpraktiserende læge i Silkeborg.

Det, du skal gøre, er: Ring til din egen læge, men lad være med bare at møde op, af hensyn til smittefare. Ring først og fortæl om dine symptomer. Derefter tager lægen stilling til, hvad der skal ske.

Hvis du har feber over 38, ondt i halsen, åndenød og lignende og samtidig har besøgt en region i et land med Coronavirus i udbrud som Norditalien eller Kina, vil lægen kontakte Aarhus Universitetshospital, som herefter tager stilling til, om du skal til undersøgelse.

Hvis du ellers er i tvivl om noget, kan du ringe til din læge eller Sundhedsstyrelsens akuttelefon på 72 22 74 59 mellem 08.30 og 15.30.

På forsiden af sst.dk findes i øvrigt en oversigt med fakta, råd og vejledning og svar på ofte stillede spørgsmål.

Publiceret 27 February 2020 13:37