Fra daglig drift til digitale investeringer
Hos det IT-strategiske konsulentfirma Gartner vurderer Senior Director Analyst Sandy Shen i hvert fald, at værdien af digitale kanaler, produkter og aktiviteter er fuldkomment åbenlys for virksomheder over alt på kloden lige nu.
”Dette er et wake-up call for organisationer, der har fokuseret for meget på daglig drift på bekostning af investeringer i digital forretning og langsigtet modstandsdygtighed. Virksomheder, der kan flytte teknologikapacitet og investeringer til digitale platforme, vil afbøde virkningen af udbruddet og holde deres virksomheder i gang både nu og på lang sigt,” siger hun.
For selv om ingen af os ved, hvordan vi kommer ud af corona-krisen, så ved vi dog, at den får en ende. Derfor gælder det om at udforske sine muligheder nu og innovere på alt det, der kan gøre, at man er klar til at være den, der kommer bedst ud af startblokken i det gigantiske sprint, der begynder, lige så snart folk er købeklare igen.
Her er det nødvendigt at se på, hvilke dele af ens salgsproces, der ikke er digital:
- Kundestyring – ved jeg, hvilke af mine kunder der er købemodne? Og hvem der kunne være potentielle kunder ved at kigge på mine nuværende kunder?
- Salgsmateriale – har jeg et opdateret, digitalt salgsdeck, der præsenter min virksomhed og værdien af mit produkt?
- Tilbudsgivning – har jeg digitale værktøjer, der gør det nemt at lave indbydende, overskuelige og detaljerede tilbud, som adskiller mig fra konkurrenterne?
- Opfølgning – har jeg det software, der på baggrund af data og kundernes adfærd kan hjælpe mig med at følge op, så jeg ved, hvordan jeg skal prioritere min tid?
- Accept – gør jeg det let for kunden at tage beslutningen om at købe mit produkt?
Hele denne indsats er mulig at lave nu, og den vil samtidig understøtte et arbejde, som netop i de her uger er vigtigt i mange brancher, der har tabt ordrer pga. nedlukningen af store dele af verdenssamfundet: nemlig at finde nye kunder. Ikke mindst ved at turde kigge fremad og f.eks. afgive specialtilbud på begivenheder i efteråret, som man måske først ville have sendt afsted og budt ind på senere, men som er hyper relevante nu, så længe man f.eks. kombinerer dem med en afbestillingsmulighed.
Markedet modnes i hele verden
Heldigvis ser vi både i Danmark, men også globalt, hvordan markedet modnes digitalt og tilpasser sig den nye virkelighed – både i brancher, der traditionelt set er digitale, men også hos f.eks. bilforhandlere, som hidtil har været blandt de mest analoge. Her viser man f.eks. sit showroom frem med mobilt kamera, man facetimer en fremvisning fra den bil, kunden ønsker at købe, og aftaler afhentning af den uden et fysisk møde. Det er blevet så normalt, at også Tesla oplever at sælge biler til en million kroner på nettet.
Men det er ikke bare på kundesiden, at den digitale modenhed speedes op. Også ift. den interne kommunikation sker der store, mærkbare forbedringer i ly af krisen, nu hvor rigtig mange virksomheder er tvunget til at kommunikere digitalt. Mange oplever positive sidegevinster som større samhørighed mellem lokale og globale teams og kontorer, fordi man nu holder møder med dele af organisationen, som man tidligere ikke har haft daglig kontakt med. Og fordi man opfinder nye måder at lære hinanden at kende på som f.eks. digitale fredagsbarer. På samme måde bliver den interne kommunikation ofte også bedre af de nye, digitale møder, fordi agendaen afvikles mere effektivt, folk ikke taler i munden på hinanden, og man i højere grad lytter til hinanden. Alt sammen positive gevinster, som det er værd at holde fast i på den anden side af den krise, som lige nu lammer store dele af verden, men som med nytænkning - ikke mindst inden for digital innovation - også kan være en enestående mulighed for at forretningsudvikle og sikre sig et afgørende forspring, når verden igen åbner sig op.
GetAccept er en sales-enablement platform, som hjælper med ny digital inovation. Læs mere om sales-enablement her eller tilmeld dig GetAccepts nyhedsbrev her