Foto:

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Politiet:

Bliv væk fra Moesgaard Strand og Kalø Slotsruin

Politiet opfordrer østjyderne til at fortsætte med at vise hensyn, selvom påsken og det gode vejr er lige om hjørnet

Af
Jonas Wrede Hansen

Selvom vejrudsigten lover godt vejr i påskedagene, og det meget naturligt kan være særdeles lokkende, så opfordrer Østjyllands Politi østjyderne til at holde sig fra store forsamlinger.

Det var hovedbudskabet på et pressemøde, som fungerende politidirektør Marian Thomsen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, begge fra Østjyllands Politi, fredag eftermiddag holdt i Aarhus.

"I har gjort det rigtig godt. Vi kan se, at østjyderne har taget budskabet til sig," lød det rosende fra Marian Thomsen ved pressemødets start.

Hun kunne oplyse, at politiet ikke længere får ligeså mange henvendelser fra borgere, der anmelder større forsamlinger. I starten fik politiet omkring 40 henvendelser om dagen.

"I går fik vi 10. Stor tak til østjyderne," fortalte den fungerende politidirektør.

Men pressemødet bød ikke kun på ros. Politiet kom også med en bøn til østjyderne om at fortsætte de gode takter, når påsken om lidt står for døren.

"Vi skal holde fast og fortsætte den gode adfærd. Tænk over, om det lige er Moesgaard Strand eller Kalø Slotsruin, man skal tage hen. Der er så mange andre flotte steder i Østjylland, hvor der ikke er mennesker," fortsatte Marian Thomsen på pressemødet, hvor hun også oplyste, at politiet fortsætter den øgede patruljering i Østjylland for at vejlede og skabe tryghed.

"Men betjentene er også klar til at uddele bøder, hvis det bliver nødvendigt."

Publiceret 03 April 2020 15:29