Start på Bestseller Aarhus City Halvmarathon i 2017.

Start på Bestseller Aarhus City Halvmarathon i 2017. Arkivfoto

Aarhus halvmarathon bliver afviklet i år - DHL Stafetten 2020 er uafklaret

Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2020 udskudt til oktober

Af
Jeppe Rafn

Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2020 skulle efter planen afvikles i byens gader 14. juni, men det store løb med omkring 12.000 deltagere er som alle andre større arrangementer frem til og med august aflyst.

Løbsarrangøren Aarhus Motion har dog besluttet at afvikle løbet i efteråret, søndag 11. oktober 2020.

"Fremfor at aflyse vil vi hellere gennemføre på et senere tidspunkt og give folk den oplevelse, det er at deltage i store motionsløb. September bliver helt vanvittig for alle, så derfor har vil valgt at lægge løbet i oktober," siger Carsten Brandt, formand for Aarhus Motion.

"145 klubber og 1200 frivillige hjælper til ved Aarhus Halvmarathon, og vi udlodder næsten en million kroner til klubberne bare ved det ene løb, så vi føler, vi har en moralsk forpligtelse overfor klubberne til at gennemføre løbet. Ellers bliver det et meget slankt år for klubberne," siger formanden.

Børneløbet i forbindelse med halvmarathon bliver afviklet dagen forinden, lørdag 10. oktober.

Aarhus Motion har tidligere aflyst en række vinterløb, og Ree Park Safari Run i Ebeltoft, der skulle afvikles 25/26 april, er udskudt til 26/27 september.

DHL Stafetten

Aarhus Motion er også medarrangør på Østjyllands helt store motionsarrangement, DHL Stafetten. Sidste år deltog 47.000 østjyder i den kæmpe firmafest i Mindeparken i Aarhus.

DHL Stafetten i Aarhus var sat til 18. - 20. august og er dermed også omfattet af forbuddet mod store arrangementer til og med august.

DHL og arrangørerne i de fem byer, hvor løbet finder sted, har netop holdt møde og aftalt nyt møde senere i april, hvorefter man vil komme med en udmelding, om løbene bliver afviklet.

"Vi er i dialog med DHL og de andre aktører, om vi skal aflyse eller udskyde det til et senere tidspunkt," fortæller Carsten Brandt, formand for Aarhus Motion.

Du kan holde dig orienteret på aarhusmotion.dk.

Publiceret 08 April 2020 10:42