Foto: Østjyllands Politi.

197 km/t på Djurslandsmotorvejen: Det går alt, alt for stærkt

Landsdækkende hastighedskontrol i uge 17

Det går alt, alt for stærkt - sæt nu farten ned!

Sådan lyder beskeden fra Østjyllands Politi, der ligesom sine kollegaer i hele landet gennemfører en hastighedskontrol i hele denne uge fra 20. - 26. april.

Mandag 20. april stod politiet på Djurslandsmotorvejen, hvor man må køre 110 km/t. To bilister kørte så stærkt, at de får en betinget frakandelse af kørekortet for at køre 162 og 197 km/t. Personen, der kørte 162 km/t, var en mand, som i forvejen er frakendt kørekortet og som kørte i sin kærestes bil, mens hun sad på passagersædet, så hun er blevet sigtet for at overlade førerretten til en person uden førerret. Det oplyser kommunikationsmedarbejder Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Senere mandag stod færdselsfolkene på Randersvej i Aarhus N, hvor man må køre 70 km/t. Her kørte tre bilister så stærkt, at de ligeledes får en større bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at de beholder kørekortet, men skal op til en ny teoriprøve og køreprøve og skal aflevere kørekortet, hvis de dumper en af prøverne. De tre bilister kørte alle næsten dobbelt så stærkt som tilladt, henholdsvis 124, 126 og 128 km/t.

Den ugelange hastighedskontrol er en del af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL/Roadpol og er delvist finansieret af EU-kommissionen.

Ifølge Rigspolitiet er der en klar sammenhæng mellem fart og antallet af dræbte og tilskadekomne i på vejene.

jr

Publiceret 21 April 2020 10:40