Pressefoto

Pressefoto

Taber millioner hver måned: Aarhus Lufthavn opgiver lønkompensation og afskediger op mod 23 fuldtidsstillinger

Aarhus Airport træder ud af lønkompensationsordningen og tilpasser lufthavnen til tiden efter corona. Op mod 23 fuldtidsstillinger forventes nedlagt

Først, hårdest og længst ramt. Tre måneder efter coronabølgen skyllede ind over Danmark, er virkeligheden stadig kulsort for den internationale lufthavnsbranche. Trods velmenende hjælpepakker er Aarhus Airport nu nødsaget til at sadle om for at bringe lufthavnen tilbage på ret kurs. Aarhus Airport dropper derfor lønkompensationsordningen og reducerer antallet af medarbejdere.

Aarhus Lufthavn oplyser, at virksomheden med udgangen af juni træder ud af lønkompensationsordningen og forventer at reducere personalet, med hvad der svarer til 23 fuldtidsstillinger. Trods velmenende hjælpepakker er Aarhus Airport nu nødsaget til at sadle om for at bringe lufthavnen tilbage på ret kurs, oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

”Det er en rigtig træls situation, men vi er nødsaget til at handle rettidigt og iværksætte de afskedigelser og organisatoriske ændringer, der er nødvendige for at sikre vores fremtid. Hjælpepakkerne og de minimale grænseåbninger har ikke været til vores fordel, og vi må nu tilpasse virksomheden den virkelighed, vi ser ind i. Lufthavnen er rent personalemæssigt gearet til at betjene omkring 550.000 passagerer, og det niveau forventer vi først at være oppe på i løbet af et par år," siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Airport.

Afskedigelserne kommer til at ramme deltidsansatte i de tre afdelinger, som betjener passagererne, hvilket er Security, Passagerservice og rampen

Lufthavnen står midt i en omfattende turnaround med massive investeringer i både udvikling samt om- og udbygninger. Lufthavnen kom ud af 2019 med minus 36 millioner på bundlinjen, hvilket bestyrelsen fandt tilfredsstillende og i tråd med forretningsplanen. De seneste måneders midlertidige nedlukning og fremtidsudsigterne for luftfarten giver dog en væsentlig forskydning i lufthavnens vækstplaner.

”Vi er meget kede af at måtte sige farvel til vores dygtige medarbejdere. Efter et suverænt år i 2019 var hele lufthavnen topmotiveret for at fortsætte vækstrejsen, men den er blevet slået ud af kurs. Det er helt spøgelsesagtigt at se ind i trafikmængden for de kommende seks måneder, og vi kan ikke langtidsplanlægge, når hjælpepakkerne bliver forlænget med en til to måneder ad gangen. Vi mister op mod tre millioner kroner om måneden, og vi kan ikke fortsætte med at skubbe puklen foran os. Nu handler det om at sikre vores overlevelse og arbejde os tilbage på vækstsporet”, fortsætter Peer H. Kristensen.

Over de næste 14 dage vil der være forhandlinger med fagforeninger og tillidsrepræsentanter med henblik på at sikre færrest mulige afskedigelser.

jr

Publiceret 15 June 2020 11:41