Flere prostituerede blev voldtaget af tre syriske mænd, som begik røverier på bordeller i Østjylland og København. Modelfoto:

Flere prostituerede blev voldtaget af tre syriske mænd, som begik røverier på bordeller i Østjylland og København. Modelfoto: Adobe Stock

Smides ud af landet:

Syriske mænd begik røveri på østjyske bordeller og voldtog prostituerede

Tre syriske mænd tog på bordeller. Nu har de fået deres dom

Tre syriske mænd på 18, 23 og 23 år er i dag ved Retten i Aarhus dømt skyldige i flere tilfælde af røveri og voldtægter begået på bordeller i Østjylland og København.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd på 23 år, AA og MM, er dømt for røveri og seksuelle overgreb ved den 8. juni 2019 at have besøgt to kvindelige prostituerede på en adresse i det centrale Aarhus, hvor de med vold, magt og trusler samt ved brug af peberspray tvang kvinderne til at udlevere penge, smykker og mobiltelefoner.

"Særdeles grove"

Herefter tvang MM den ene kvinde til oralsex, hvorefter han voldtog hende. Samtidig forgreb AA sig på den anden kvinde og tvang hende til oralsex.

Nogenlunde samme fremgangsmåde blev brugt dagen efter på et bordel på Frederiksberg i København. Her var det dog kun den ene af gerningsmændene fra dagen forinden, 23-årige MM, der deltog, men denne gang havde han taget nu 18-årige AM med.

De to mænd truede to kvindelige prostituerede med en kniv, slog og sparkede dem og tvang dem til at udlevere kontanter, smykker og mobiltelefoner. Herefter tog MM den ene kvinde ind på et værelse, hvor han ved at true hende med en kniv tvang hende til oralsex, hvorefter han voldtog hende. Efterfølgende tog 18-årige AM og gjorde det samme.

"Det er nogle meget grove sager, hvor kvinderne har været udsat for en usædvanlig hårdhændet behandling. I sagen fra Frederiksberg var der tale om særdeles grove voldtægter, hvor kvinden samtidig blev truet med en kniv, og i sagen fra Aarhus blev den ene af kvinderne efterfølgende slæbt ud under en bruser, hvor gerningsmændene forsøgte at vaske alle spor væk," siger specialanklager Birgitte Ernst.

Anholdt i forbindelse med nyt forsøg

AA og MM er også dømt for et forsøg på røveri, da de, ifølge politi og anklagemyndighed, også havde planlagt at begå røveri på et bordel i København den 25. juni 2019. De nåede dog aldrig så langt, for da de dukkede op på adressen, stod politiet klar til at tage imod dem, og de blev i stedet anholdt.

Den 23-årige AA er desuden dømt for et groft røveri på et bordel ved Hammel den 30. maj 2019. Her ankom han sammen med en anden mand, som politiet ikke har fået identificeret, og truede den kvindelige prostituerede på stedet med en kniv. Hun fik tape for munden og om hænderne, hvorefter de to mænd stjal smykker og kontanter.

Dømt for medvirken til hinandens voldtægter

De tre mænd, der alle er fra Syrien, blev sent torsdag eftermiddag ved Retten i Aarhus dømt i sagen. 23-årige MM blev idømt ni års fængsel, 23-årige AA blev idømt fem års fængsel og 18-årige AM fik 3,5 års fængsel. De blev desuden alle udvist af landet med indrejseforbud for bestandig.

"Jeg er tilfreds med, at de tre tiltalte stort set er dømt i overensstemmelse med anklageskriftet. Jeg er særligt tilfreds med, at de i stort omfang også er dømt for medvirken til hinandens voldtægter. Jeg vil dog gerne lige kigge nærmere på dommen, da jeg umiddelbart synes strafudmålingerne på 5 og 3,5 års fængsel er til den lave side," siger specialanklager Birgitte Ernst.

De tre mænd har alle udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. De er alle fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

dp

Publiceret 12 November 2020 18:59