Arkivfoto

Arkivfoto

Lang politijagt i nat gennem Djursland, Favrskov og Aarhus med op til 200 km/t

Natten til tirsdag ved 03-tiden vågnede et ægtepar i deres hus på Skovsangervej i Assentoft, da deres hund gøede på en underlig måde.

Ægteparret kiggede ud af vinduet og så en ukendt bil, der holdt parkeret foran deres hæk. Da der tidligere havde været indbrud i området, besluttet parret sig for at se lidt nærmere på bilen, da de pludselig så en skikkelse over ved genboens hus.

Kort efter så de tre personer i genboens indkørsel. En kom gående med flere lamper, og en anden bar på nogle stole. Ægteparret ringede med det samme 112, mens de holdt øje med de tre mænd, der gik hen til den parkerede bil, hvor de baksede lidt med få stolene ind i bilen og derefter kørte stille og roligt fra stedet.

Ægteparret havde givet ret detaljerede beskrivelser af de tre mænd og den bil, de var kørt væk i. Der blev sendt flere patruljer til området, og kort efter spottede en patrulje en bil, der kom kørende imod dem ad Ringvej Syd kort før krydset ved Stampenvej syd for Assentoft. Idet betjentene lavede en u-vending for at køre efter bilen, satte føreren farten op, og det blev starten på en længere eftersættelse.

Kort før rundkørslen ved motorvejen ved Sdr. Borup-afkørslen blev der kastet en ukendt genstand ud af vinduet. Da bilen kort efter kørte ind i rundkørslen, blev der kastet to sorte stole ud fra bilen, og kort efter endnu en ukendt genstand, hvorefter bilen fortsatte ad motorvejen mod syd med en hastighed på op mod 200 km/t.

Bilen kørte af ved afkørsel 44, Hadsten, og kørte med mindst 100 km/t over for rødt lys i krydset ved Ødumvej.

Herefter fortsatte bilen igen ad motorvejen en del kilometer frem mod afkørsel 46, Aarhus Nord, videre ad Djurslandsmotorvejen og derefter ad Søftenvej/Randersvej. Herefter kørte føreren igen over for rødt lys, da han svingede til venstre ad Skejbygårdsvej og herefter til højre ad Skelagervej, hvorefter bilen kom op på fortovet og påkørte et skilt.

Da patruljebilen forsøgte at komme op på siden af bilen, svingede føreren ind mod patruljebilen, der blev ramt i siden. Herefter forsatte bilen ind på et stisystem, hvor den til sidste endte inde i en hæk. Patruljebilen standsede bag ved bilen, der kort efter trillede tilbage/bakkede ind i patruljebilen, hvorefter den holdt helt stille.

Bilens fører stak af til fods med en betjent lige i hælene. Betjenten råbte gentagne gange til manden, at han var anholdt, og at han skulle lægge sig ned, hvilket han dog ikke gjorde. Til sidst fik betjenten indhentet den 30-årige bilist, der blev anholdt. Samtidig fik de andre betjente anholdt en 27-årig mand, der havde siddet på det ene bagsæde, og en 21-årig mand, der blev fundet liggende på bagsædet af bilen.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene en rækker koster, der formodes at stamme fra indbrud, heriblandt designerstole, diverse parfumer samt designertasker og designertøj. Alle tre mænd blev sigtet for indbrud.

Den 30-årige bilist kan desuden se frem til en række sigtelser for overtrædelser af færdselsloven, herunder narkokørsel, kørsel uden førerret, kørsel frem for rødt lys og kørsel med for høj hastighed.

Alle tre mænd bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, sigtet for indbrud.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 01 December 2020 13:29