Pressefoto: Midttrafik

Nye priser på rejser med Midttrafik

Gennemsnitlig prisstigning på 1,1 procent

17. januar 2021 ændrer Midttrafik prisen på rejsekort, klippekort, pendlerkort og deltidspensionistkort.

Hvis man bruger enkeltbilletter, kan man fortsætte til samme pris. Prisen på pensionistkort (årskort) og tillæg til lufthavnsbusser til Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn ændres heller ikke.

Den gennemsnitlige prisstigning er på 1,1 procent som følge af den almindelige prisudvikling, oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

Rejsekort og klippekort

Prisen på rejsekortets grundtakst (uden rabat) og klippekort i Midttrafik app bliver ændret. En 2 zoners rejse for en voksen stiger fra 17,60 kr. til 18,00 kr.

Børn får fortsat 50 procent rabat og pensionister/førtidspensionister får fortsat 25 procent rabat i forhold til prisen for en voksen.

Mængderabatten på rejsekort er 10, 25 eller 40 procent afhængigt af, hvor meget man rejser.

Med rejsekort får man yderligere 20 procent rabat, når man rejser uden for myldretid (hverdage kl. 11.00 - 13.00 og kl. 18.00 - 07.00 og hele dagen i weekender og på helligdage).

Pendlerkort

Prisen for pendlerkort er aftalt med togselskaberne DSB og Arriva, fordi pendlerkort er et fælles produkt, der gælder i både busser, letbane og tog.

Prisen på 2 og 3 zoners pendlerkort bliver ikke ændret. Kunder, der rejser 4 til 13 zoner med et pendlerkort vil opleve prisstigninger på mellem 1,2 og 3,9 procent. Prisstigningerne skyldes harmonisering med de øvrige trafikselskaber i Danmark på mellemlange rejser, oplyser Midttrafik.

Pensionistkort

Alle borgere fra 65 år og op samt førtidspensionister kan købe et pensionistkort (deltidskort) til rejser med Midttrafik i hele kommunen. Prisen ændres fra 185 kr. til 180 kr. for 30 dage.

Flere billettyper ændres ikke

Der er en række billettyper, hvor prisen ikke bliver ændret. Det gælder enkeltbilletter, pensionistkort (årskort) og tillæg til lufthavnsbusser til Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn.

Hvis man vil undgå at betale for meget for sin rejse med bus, letbane eller tog, kan man tjekke, om man bruger den rigtige billettype. Ved at søge sin rejse på rejseplanen.dk, kan man sammenligne prisen på de forskellige billettyper. På midttrafik.dk kan man også bruge billetguiden til at tjekke, hvad der bedst kan betale sig.

De nye priser kan ses på midttrafik.dk/priser.

Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.

Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.

Kilde: Midttrafik

Publiceret 14 January 2021 08:51