Antigentest hos SOS International.

Antigentest hos SOS International. Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

Har svigtet: Regionerne fyrer lyntest-leverandør efter en uge

Falck skal overtage lyntest fra SOS International

1. februar overtog SOS International hele opgaven med at lynteste danskerne i fire ud af fem regioner for coronavirus - en opgave som tidligere var fordelt på flere private leverandører.

SOS International har fået kritik for blandt andet ikke at have styr på hygiejnen på teststeder, og nu har regionerne efter blot én uge fyret SOS International og lavet midlertidige aftaler med Falck.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Midtjylland står det allerede nu klart, at SOS International ikke magter opgaven i det krævede omfang, ligesom der er konstateret alvorlige brud på kvaliteten hos især deres underleverandør Medicals Nordic.

"Regionerne er på vegne af borgerne dybt skuffede over, at SOS International svigter sine forpligtelser," siger Anders Kjærulff, koncerndirektør i Region Midtjylland.

I Region Midtjylland, Sjælland og Nordjylland overtager Falck midlertidigt hele testopgaven i løbet af denne uge. Indtil da kan man stadig blive hurtigtestet hos SOS International på de steder, der er meldt ud på Region Midtjyllands hjemmeside.

Regionerne er i dialog med regeringen og kommunerne for at finde ud af, hvordan opgaven med at antigenteste borgerne fremover bedst muligt udbydes.

jr

Publiceret 08 February 2021 07:45