Se lige bilen her; et ægte ladefund fra Sindal i Vendsyssel. Funder under støv og æggebakker.

Se lige bilen her; et ægte ladefund fra Sindal i Vendsyssel. Funder under støv og æggebakker.

Ladefund: Kan det nu virkelig passe?

Kan det lade sig gøre at finde en meget sjælden, særdeles kostbar og meget støvet, men tæt på fejlfri klassikerbil i en lade?

Af
Flemming Haslund

LADEFUND Hvis noget synes for godt til at være sandt, er det jo ofte fordi, det er for godt til at være sandt! Præcis sådan kan man af og til godt fristes til at tænke, når der fra de store, internationale auktionshuse udsendes billeder af såkaldte ”barn finds.”

”Barn finds” kan jo oversættes direkte til ladefund; altså et par inspirerende ord for en bil, fundet i en lade. Men ikke bare det – det er underforstået en sjælden bil, en kostbar bil, en bil, der er dækket med støv, halm og gerne lidt hønsemøg – men ellers i god stand, så den bare skal snuse til en dunk benzin; og så springer den i gang.

Som ladefund så ofte præsenteres af f.eks. de store auktionshuse – her en Jaguar E-Type.

Som ladefund så ofte præsenteres af f.eks. de store auktionshuse – her en Jaguar E-Type.

Det er i hvert fald det indtryk, men kan få, når nogle af de vildere barn finds tales op af auktionsfirmaerne. Men uanset om der hældes lidt rigeligt på eller ej, så er der rent faktisk ægte barn finds ude i den virkelige virkelighed.

Historie fra Vendsyssel

Senest er det sket i Sindal i Vendsyssel. Her har Mads Andersen fra Sindal Autogenbrug gjort et ekstraordinært fund. En Ford C dukkede op under støv og i dette tilfælde godt med æggebakker.

Til DR.dk fortæller den heldige vendelbo, at han på det nærmeste er blevet kimet ned fra Ford C-interesserede, siden han lagde nyheden om den gamle bil på Facebook. Han oplyser, at der ligefrem har været forskellige bud på bilen, bedste er 65.000 kr., oplyser han.

En sjælden og blandt samlere meget kostbar amerikaner fundet i en lade, Plymouth Roadrunner.

En sjælden og blandt samlere meget kostbar amerikaner fundet i en lade, Plymouth Roadrunner. Theodore W. Pieper

Om den musegrå bil rent faktisk kan køre, ved Mads Andersen ikke endnu. Men til dr.dk gætter han på, at det er muligt at få gjort den gamle Ford køreklar i løbet af et par uger.

”Der skal skiftes diverse slanger og rør rundt omkring, vurderer han, måske skal der monteret nogle nye tændrør, ligesom nye tændkabler sikkert er nødvendigt. Plus bremser. Dertil en god vask ligesom vi har brug for en, der kan sy et sæde eller to,” griner han.

FAKTA

Ford C-historien helt kort

Ford C er en førkrigsbil, den lille bil blev lanceret i 1935.

På det tidspunkt var Ford mest kendt for sin model med navnet A, altså Ford A, en efter sin tid forholdsvis stor bil.

For at have en billigere bil på programmet lanceret Ford først modellen Y, der blev lanceret i 1932.

Tre år senere blev der så lanceret bilen her, Ford C, der størrelsesmæssigt lagde sig mellem Y og A.

Publiceret 26 February 2019 09:51