Den store ID. Roomzz har plads til syv sæder og kan klare 450 km på en opladning. Den kommer på markedet i 2021. Foto: VW

Den store ID. Roomzz har plads til syv sæder og kan klare 450 km på en opladning. Den kommer på markedet i 2021. Foto: VW

VW udvider elektrisk familie med stor SUV

Den store ID. Roomzz får plads til syv personer, men det er ikke sikkert, at den kommer til Europa.

Af
Jens Overgaard

motor Den er fem meter lang, har plads til op mod syv personer og kan klare 450 km på en opladning. Den nye store ID. Roomzz, som bliver den sjette model i VW's nye familie af elbiler, ser lovende ud.

Den er vist som konceptbil på det store internationale Shanghai Motorshow, og det er ikke tilfældigt.

Kina er netop det land, som satser mest på elbiler lige nu, og det bliver også her, at den store elbil debuterer, når den lanceres i 2021.

Det bliver med en batterikapacitet på 82 kWh og en drivline, der ved hjælp af firehjulstræk er skruet sammen med en elmotor på forhjulene, som yder 75 kW, og en elmotor på baghjulene, der klarer 150 kW, hvilket giver en samlet systemydelse, der svarer til 225 kW eller 306 hk.

Digitalt cockpit

Bilen har ikke et almindeligt instrumentbord. I det manuelle køreprogram ser det digitale cockpit og rattet ud til at svæve foran føreren. Det digitale cockpit er et glasbeklædt panel, hvori det digitaliserede rat er integreret.

De andre modeller i programmet omfatter den Golf-store ID. hatchback, crossover-coupéen ID.

Publiceret 24 April 2019 14:52