Frederik Frey, der selv har et pænt udvalg af klassiske biler i sin garage, er rejseleder på den anden udgave af Retro Revyen. Foto: Retro Revyen

Frederik Frey, der selv har et pænt udvalg af klassiske biler i sin garage, er rejseleder på den anden udgave af Retro Revyen. Foto: Retro Revyen

Ny bog er en hyldest til fortidens helte

Retro Revyen 2020 kommer omkring mange hjørner af veteranvintagebiler og youngtimernes univers

Af
Jens Overgaard

bøger Hvorfor ikke gå om bord i en test af en sjælden Mercedes 500 SEC fra 1987, få en guide til køb af en ældre Porsche 911, se nærmere på historien om Ford Capri, blive guidet til importen af drømmebilen eller tage på en tidsrejse i fire årtiers bilhistorie og ikke mindst kunne bladre i en prisguide for 2.000 ældre køretøjer fra AC til Zündapp? Der er masser af tilbud i den nyeste udgave af Retro Revyen, som helt naturligt hedder 2020.

Der er mange oplysninger og detaljer at hente i prisoversigten, som omfatter 2.000 klassiske biler. Foto: Retro Revyen

Der er mange oplysninger og detaljer at hente i prisoversigten, som omfatter 2.000 klassiske biler. Foto: Retro Revyen

Det er andet år, at folkene fra Forlaget Benjamin, som ud over Bilmagasinet også udgiver Bil Revyen, Brugt Revyen og MC Revyen, udgiver en årbog udi veteran-, vintage-og youngtimeruniverset.

Det lykkedes ganske fint med den underfundige og dedikerede "petrolhead" Frederik Frey som redaktør.

Langtidsholdbar

Klassikerfolket har i forvejen en række danske klubblade og ikke mindst FDM's Motor Classic at vælge imellem, og her kommer Retro Revyen ind som et fint supplement. Her er mange indgange til historierne, som gør, at man kan læse revyen over en længere periode, og at den er langtidsholdbar.

Det forklarer formentlig også udgivelsestidspunktet her først på året. Den slags revyer kom tidligere op mod jul, hvor de blandede sig i kampen om at være julelæsning eller mandelgaver.

Men tiderne har på alle måder ændret sig, og her er der også mulig ferielæsning hele året.

Værket omfatter mange af fortidens drømmebiler, som stadig i dag er noget særligt. På redaktionen savner vi dog artikler om de mange hverdagsbiler, som er en del af vores bagkatalog, og som var den mest naturlige del af gadebilledet i f. eks. 70'erne og 80'erne. Til gengæld er der ingen tvivl, om, at der er lagt masser af arbejde og hjerteblod i at få de mange fakta med.

Flere holdninger

Frederik Frey forklarer det således: »Arbejdet med årbogen anno 2020 tager udgangspunkt i glæden ved biler, der er kørt ind i pensionsalderen. Glæden opstår ved at eje, dyrke og ikke mindst køre i bilerne.

Som redaktør har arbejdstøjet skiftevis været skjorte, køresko eller værkførerkittel, ligesom grejet har vekslet mellem tastatur, rat, pedaler og garagens udvalg af millimeter-og tommeværktøj,« lyder det fra Frederik Frey, som uddyber hensigten med årsrevyen, hvor der er skruet op for meningerne frem for bare at registrere.

"Artiklerne griber fat i strømningerne og sætter emnerne i et engageret perspektiv, ligesom jeg i den seneste aftapning af årbogen tager stilling til flere emner i de nye "Redaktørens holdning"-bokse," forklarer Frederik Frey.

Efter en umiddelbar gennemlæsning kan vi kun give ham ret.

FAKTA

Retro Revyen 2020

164 sider med veteraner, youngtimere og klassikere. Testkørsler af og artikler om en stribe biler fra 1960 til 1990.

Pris i handel: 199,95 kr.

Ved forlaget: 130,95 kr.

plus porto.

Udgives af Benjamin Media

Publiceret 19 February 2020 11:58