Den heftige nye VW Golf R leverer hele 320 hk og kan fås en med drift-funktion. Foto: VW

Den heftige nye VW Golf R leverer hele 320 hk og kan fås en med drift-funktion. Foto: VW

Den stærkeste Golf nogensinde

Ny VW Golf R får 320 hk.

Af
Jens Overgaard

golf Overliggeren løftes konstant i muskelbilernes verden.

Derfor er det ingen overraskelse, at VW nu er klar med en hidsig R-version af den nye Golf, som er den stærkeste i modelrækken.

Den 2,0 liters TSI-motor yder således hele 320 hk og klarer 0-100 km/t. på bare 4,7 sek., mens topfarten er begrænset til 250 km/ t.

R-modellen har et nyudviklet 4Motion-firehjulstræk, mens køreegenskaberne er hjulpet på vej med tekniske spidsfindigheder som integreret Vehicle Dynamic Manager og R-Performance Torque Vectoring, som er med til at fordele de mange kræfter og trække bilen bedre rundt i sving.

Ydermere kan det elektroniske differentialespærre, kaldet XDS, fungere sammen med den adaptive undervogn, som dog er ekstraudstyr.

Man kan også købe en speciel R-Performance-pakke, der har en indstilling kaldet "Special", og som er beregnet direkte til kørsel på Nürburgrings berømte Nordschleife.

Bilen har også en indbygget "Drift"-indstilling, hvor bilens ESC og firehjulstrækket tillader drift. Så der er lagt op til ballade i bilen, der selvfølgelig har trim, som matcher de sportslige præstationer. Bremserne er også optimeret.

De to forreste bremseskiver er større og måler nu 357 mm, hvilket er 17 mm mere end på den foregående Golf R. Nye to-stemplede bremsekalibre i aluminium reducerer vægten med cirka 60 pct. i hver side på forakslen.

Den vilde Golf kan bestilles nu til priser fra 710.000 kr.

Publiceret 31 December 2020 06:00