Direktør Mads Ries Lauvring fra Volkswagen Danmark med nogle af de første 1. Edition-eksemplarer af den nye VW ID. 3, som han forventer, der bliver afsat omkring 2.000 stk. af i år. Foto: VW

Direktør Mads Ries Lauvring fra Volkswagen Danmark med nogle af de første 1. Edition-eksemplarer af den nye VW ID. 3, som han forventer, der bliver afsat omkring 2.000 stk. af i år. Foto: VW

Volkswagen: "Vi er klar til at sælge 10.000 elbiler næste år"

Volkswagen Danmark vil levere cirka 2.000 stk. ID. 3.-og ID. 4.-elbiler. Forventningen er at sælge 8.000-10.000 VW-elbiler i 2021

Af
Jens Overgaard

elbiler Elbilerne er her, bilkøberne er klar, og en infrastruktur med ladestandere er rullet ud hos forhandlerne. Nu skal politikerne bare holde afgifterne på elbiler i ro og finde en langsigtet løsning, så bliver den første helt store bølge af elbiler rullet ud på vejene inden for kort tid.

Sådan lyder budskabet fra Mads Ries Lauvring, som er direktør for Volkswagen Personvogne i Danmark.

Importøren er i disse dage ved at levere den første sending 1. Edition-modeller af den nye elektriske VW ID. 3., og i løbet af de kommende måneder udleveres rigtig mange eksemplarer af den hypede mellemklassestore elbil fra VW, der starter fra 325.000 kr. og har en rækkevidde på 417 km til 540 km alt efter model.

I starten af det nye år følges disse af en basismodel med en rækkevidde på 330 km, som med de nuværende afgifter vil starte under 300.000 kr. VW har foreløbig omkring 2.000 stk. ID. 3.-modeller på vej til Danmark, der skal leveres inden nytår, samtidig følger den høje ID. 4., som lander herhjemme sidst på året, og som der formentlig kommer et par hundrede stykker på gaden af i år.

Tilstrækkeligt med biler VW lover, at der p. t. er biler nok, så leveringstiden er 1-2 mdr. for de gængse ID. 3-modeller. "Kunderne er klar, politikerne er klar, og vi har produktet til, at hr. og fru Danmark kan købe en elbil med en rækkevidde på op til 540 km. Nu skal vi bare have en sikkerhed for, at der er ro på afgifterne på den lange bane, så folk ikke bliver nervøse," siger Mads Ries Lauvring.

Større elbil på vej

Skandinavisk Motor Co. har sikret sig leverancer af elbiler for 2021 hos VW-fabrikken, og Mads Ries Lauvring mener, at importøren kan afsætte 8.000-10.000 stk. ID. 3-og ID. 4-modeller til næste år, altså forudsat, at det nuværende afgiftsniveau holder. Ydermere kommer den Passat-store ID. 5 i slutningen af 2021.

Mads Ries Lauvring er positiv over for takterne i det nylige udspil fra Eldrup-kommissionen, som blev lanceret tidligere på ugen. Men VW-direktøren havde dog gerne set et forslag til en beskatning af el-og hybridbiler, som er baseret på ren teknik og dermed CO2-udledning frem for en kombination af dette og bilens værdi. Han håber, at folketingspolitikerne finder en afklaring vedrørende de fremtidige afgifter hurtigst muligt, og gerne inden den officielle lancering af ID. 3 finder sted i slutningen af september.

"Jeg har ro i maven, udmeldingen fra kommissionen peger i den rigtige retning. Men vi skal have en endelig afklaring, før vi tør at trykke på den endelige bestilling for elbilerne til næste år," siger han.

Publiceret 31 December 2020 13:00