Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Selvfølgelig skal gymnasieelever fra Favrskov gå på Favrskov Gymnasium

Artiklens øverste billede
René Schneider, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti.

Hvis det står til Region Midtjylland, får Favrskov Gymnasium ikke lov til at optage alle de elever fra Favrskov, som har søgt ind på vores eget gymnasium.

Det er fuldstændigt uacceptabelt.

Regionsrådet har anbefalet et loft på 266 nye elever på gymnasiet, som har modtaget omkring 280 ansøgninger. Der er altså 14-15 elever, som skal finde et gymnasium i en anden kommune.

Favrskov Gymnasium havde selv ønsket et kapacitetsloft på 290-95 elever for at have en vis fleksibilitet.

At der overhovedet er et problem med elevoptaget i Favrskov udspringer af problemerne med elevfordelingen i Aarhus, hvor der er stor forskel i elevernes søgning til byens gymnasier.

Vi er en landkommune med de udfordringer, som den kollektive trafik dagligt må tackle, og det gør jo ikke situationen nemmere for de elever, der bor i et tyndt befolket område og skal finde en busforbindelse til en anden kommune.

At problemer i Aarhus med elevfordelingen skal komme vores unge til ugunst, og at de skal sendes til en anden by, hvor de ikke kender nogen, er ganske enkelt uacceptabelt.

Læs også

Del artiklen