Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Hvornår får foreningerne svar om kunstgræsbaner?

Artiklens øverste billede
Morten Bang. Pressefoto

På byrådsmødet i februar måned behandlede byrådet en sag vedrørende filteranlæg ved kunstgræsbanerne i Hammel og Hinnerup. Filteranlæggene er nødvendige at etablere på grund af øgede miljøkrav.

Det har naturligvis fyldt meget for foreningerne, fordi det er en stor økonomisk udfordring, hvis de selv skal finde flere hundrede tusinde kroner til etablering af disse anlæg.

Derfor foreslog Venstre, at begge ansøgninger fra Hammel GF og HOG skulle imødekommes fuldt ud, således de stillede miljøkrav udbedres for kommunens regning.

For på den måde at sikre de frivillige ledere ro i maven, så de kunne få sikkerhed for, at de ikke ville få en kæmpe regning for de skærpede miljøkrav.

På byrådsmødet gjorde et flertal det klart, at de ønskede forvaltningens bud på en løsning, der kan være med til at løse de praktiske og økonomiske konsekvenser ved etableringen af filteranlæggene.

Foreningerne har fortsat ikke fået svar. Det er ikke i orden, at vores frivillige ildsjæle skal holdes hen i uvished. Venstre havde en forventning om, at borgmesteren ville prioritere sagen og sikre et hurtigt svar til foreningerne. Det er desværre ikke sket.

Jeg kan godt forstå frustrationen hos foreningerne, der fortsat savner svar.

Desværre ville et flertal i byrådet ikke give foreningerne den tryghed i februar måned, så derfor sidder foreningerne fortsat med et stort ubesvaret spørgsmål, fordi et politisk flertal endnu ikke har truffet en politisk beslutning om sagen.

Læs også

Del artiklen