Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Hvornår kommer borgerinddragelsen?

Artiklens øverste billede
Bodil Kvistgaard Olsen. Pressefoto

I denne avis kunne man læse et indlæg af Venstres Birgit Liin, hvor hun glæder sig over, at hendes parti på sidste byrådsmøde fik opbakning til et forslag om at undersøge forskellige muligheder for borgerinddragelse. Hun glemmer lige at fortælle, at det skete som ændringsforslag til et helt konkret forslag om borgerinddragelse stillet af Enhedslisten.

Jeg foreslog indførelse af en type borgerinddragelse, som er velkendt og afprøvet - nemlig borgerforslag, som det allerede er muligt at stille i for eksempel Holbæk kommune. På deres hjemmeside kan man se, at ordningen allerede benyttes. På nationalt plan ved jeg, at det har fået mange borgere til at stille forslag, som har skabt grobund for debat og demokratisk deltagelse.

Derfor kunne man godt mene, hvis man nu var en rigtig politiker, at det forslag Birgit Liin stod bag, i virkeligheden var en syltekrukke. Det udskyder nemlig initiativet til 2022 og er kun en undersøgelse. Der er altså rent faktisk ikke truffet beslutning om at gøre noget - blot at undersøge. Men jeg er selvfølgelig positiv og regner med, at undersøgelser følges op af handling.

Når kommunalvalget er overstået.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen