Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Kviktest er blevet til slowtest

Artiklens øverste billede
Mette Nøhr. Pressefoto

Når samfundet stiller krav til borgerne om at blive coronatestet, skal der naturligvis være mandskab til at klare opgaven, så vi ikke skal stå i alenlange køer.

Onsdag i denne uge fik ordet kviktest en helt ny betydning for mig, da jeg stod i kø i cirka 50 minutter for at blive testet i Thorsø Aktivitetscenter. Først en halv time uden for i blæst og regn og efterfølgende 20 minutter indendørs. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor lang tid det havde taget, hvis der ikke havde været tale om en kviktest.

I myldretiden skal der naturligvis være mere bemanding på teststederne, så folk kan passe deres arbejde, hente deres børn, passe deres fritidsinteresser eller være sammen med familien. Det er sund fornuft.

Jamen, du kan da bare lade være med at blive testet, vil nogen sikkert sige. Ja, i teorien kan jeg, men når man gerne vil passe sit arbejde og deltage i noget, der minder om en social aktivitet, så har man reelt ikke noget valg.

Læs også

Del artiklen