Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Skal plejecenter i Hadsten ligge i bymidten eller på bar mark?

Artiklens øverste billede
Lone Glarbo (V). Pressefoto

Til udvalgsmøderne i juni i Social- og Sundhedsudvalget og Planudvalget stillede Venstre forslag om, at placeringen nord for Hadbjergvej i Hadsten blev sat på pause.

Der skulle tages stilling til forundersøgelser af det kommende plejecenter i Hadsten. Byggeriet er til behandling, fordi det er en del af budgettet for 2021-24. Et budget som Venstre også tilsluttede sig, men derfor har vi alligevel en forpligtelse til at stoppe op, hvis vi mener, at beslutningen ikke nødvendigvis er hensigtsmæssig.

Før vi vedtager at bruge flere millioner på undersøgelser og rådgivning med mere, ønsker vi at trække i håndbremsen og tænke os om en ekstra gang. Venstres betænkelighed ved forslaget om placeringen på »bar mark« ved Hadbjergvej går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret.

Det område, vi forestiller os, som måske kan anvendes i stedet for, er ved Lilleåparken, hvor der er lokalplanlagt punkthuse. I Planudvalget støttede DF som de eneste op om forslaget. Det er altid rart, når vi kan få flere partier med på vores ideer, fordi de har en berettigelse.

Forslaget tager blandt andet sit udspring fra en pårørende til en i Venstres byrådsgruppe, som har sagt: »Jeg har set træer nok i mit liv. Nu vil jeg have liv og leben omkring mig tæt på en befolket bymidte, hvor der er let adgang til butikker med mere.«

Venstre ønsker derfor, at Ældrerådet med flere inddrages i planerne, FØR det besluttes, hvor plejecenteret skal ligge. Vi ønsker at inddrage dem og andre relevante grupper for at høre, hvad de kunne tænke sig, at et plejecenter skal kunne tilbyde, udover valg af sten og fysiske rammer.

Før vi vedtager at bruge flere millioner på undersøgelser og rådgivning med mere, ønsker vi at trække i håndbremsen og tænke os om en ekstra gang.

Betyder placeringen noget for livskvaliteten, ville de overhovedet gøre brug af byen, eller er tanken om at byen ville kunne bruges tilstrækkelig for beboerne og deres pårørende?

Det er muligt, at den bedste placering er langs Hadbjergvej ved siden af Aktivitetscenter Elbæktoften. Vi ønsker blot, at det sker på et mere kvalificeret grundlag.

Læs også

Del artiklen