Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Selvfølgelig skal plejecenter ligge i stille og rolige omgivelser

Artiklens øverste billede
René Schneider. Foto: Presse

Selvfølgelig skal det kommende plejecenter i Hadsten ligge i stille og rolige omgivelser. Derfor er byrådsbeslutningen om placeringen ved Hadbjergvej den helt rigtige.

I de seneste uger op til den endelige byrådsbeslutning har der været skrevet og talt meget om placeringen. Dansk Folkeparti og Venstre var stemt for at lade plejecentret opføre mere bynært – tæt på byens ”puls” med indkøb, kultur, offentlig transport med videre.

Debatten i byrådet om placeringen gik mest på, om Handbjergvej ligger ude på ”Herrens Mark” - uden tilstrækkelige offentlige transportmuligheder ind til ”livet” i byen”.

Det er forstemmende, at ingen i byrådet tænkte på at spørge fagpersoner om deres syn på placeringen af plejecentret, før de fremturer med egne synspunkter…

Hvor ”frisk” er det lige, man er, når man kommer i den situation, at man bliver visiteret til en plejehjemsplads? Er man som plejehjemsbeboer ivrig efter at gå til et kulturelt arrangement i Sløjfen? Eller en tur i biffen? Eller ned i Netto?

Eller har en plejehjemsbeboer mere brug for rolige og trygge omgivelser?

Spørger man plejepersonalet på ethvert plejehjem, er jeg sikker på, at det er det sidste, nemlig trygge og rolige rammer om den enkeltes hverdag, der prioriteres allerhøjest.

Enhver fagperson ved, at f. eks. demente ældre bliver urolige og utrygge ved støj og unødige forstyrrelser. Nogle gange kan blot gadelys virke utrygt på en dement person.

Men Niels Kallehave (DF), Lone Glarbo (V) og Hanne Smedegaard (V) mener det modsatte, nemlig at ældre og svage plejehjemsbeboere ønsker at tage del i og følge med i ”livet” i byen. Har de selvsamme byrødder mon nogensinde selv besøgt en plejehjem og snakket med demente ældres lyst til det ”pulserende” byliv?

Grethe Villadsen (S) påpegede under debatten i byrådet, at det kommende plejecenter kommer til at ligge flot med smuk udsigt til Nørre Galten Kirke.

Det tror jeg så heller ikke vil virke specielt stimulerende på en ældre plejehjemsbeboer.

Læs også

Del artiklen