Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Rute A26-byggeri skal speedes op

Artiklens øverste billede
Mette Nøhr. Pressefoto.

Trafikaftalen, som politikerne blev enige om forleden, gør mig både glad og skuffet.

Jeg er glad for, at en motortrafikvej fra Aarhus til Søbyvad er med i aftalen, og pengene til den er fundet. Det er godt, at aftalen er så bred, at den alt andet lige overlever de kommende valg. Jeg er også glad for, at det bliver slået fast med syvtommersøm, at vejen skal føres syd om Lading Sø. Det sikrer klarhed, og det fortjener alle.

Så langt, så godt.

Jeg er derimod skuffet over, at politikerne mener, at vi først skal begynde byggeriet af den nye vej i 2031. Problemerne med den nuværende vej vokser dag for dag, så vi har simpelthen ikke tid eller råd til at vente 10 år på, at man begynder at gøre noget. Vi har ventet i årtier, så nu skal vi altså i gang.

Man kan vælge at sætte sig over i hjørnet og surmule - eller gå konstruktivt til værks. Jeg gør det sidste. Vi skal ikke give op, selv om vi syltes i aftalen. Vi har de gode argumenter, så vi bør alle - på tværs af partiskel - kæmpe for at overbevise politikerne om, at vi skal i gang med den nye vej langt tidligere end 2031.

Derudover skal vi bruge de kommende år på at gøre Hammel, Thorsø, Lading, Fajstrup, Anbæk, Svenstrup og Farre fuldstændig klar til at gribe de store muligheder, den nye vej giver.

Der skal i den forbindelse spilles på forskellige tangenter. Vi skal sikre et stort og bredt udvalg af byggegrunde og erhvervsarealer. Vi skal sikre, at den del af infrastrukturen, kommunen har ansvaret for, fungerer. Vi skal sikre, at daginstitutioner, skoler og fritidsfaciliteter er gearet til fremtidig bosætning.

Der er rigeligt at kæmpe for de kommende år, og jeg agter at deltage i kampen. Om det bliver fra en plads hjemme i sofaen eller fra et sæde i byrådssalen, afgør vælgerne den 16. november.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen