Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Trinbræt i Laurbjerg ryger i mølposen

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

Byrådet i Favrskov Kommune besluttede 23. februar i år at arbejde videre med genåbningen af Laurbjerg Station som et såkaldt 3. partsprojekt, hvor kommunen selv betaler de omkring 13 millioner kroner, det vurderes at ville koste at etablere et trinbræt.

Det skete efter, at trinbrættet var røget ud af finanslovaftalen.

Den 7. maj meddelte transportministeren imidlertid, at der ikke er flertal i Folketinget til projektet, og uden opbakning fra Folketinget kan Favrskov Kommune ikke genåbne stationen i Laurbjerg, selvom kommunen selv punger ud.

Derfor har et flertal i Teknik- og Miljøudvalget nu indstillet at stoppe den videre planlægning af 3. partsprojektet, som kommunen fra 23. februar til 7. maj nåede at bruge 375.000 kroner på. Det er halvdelen af de 750.000 kroner, byrådet afsatte til afklaring af projektet.

Byrådet havde samlet afsat 10 millioner kroner til genåbningen af stationen i 2020-21, og de resterende 9.625.000 kroner ryger nu »tilbage« i kommunekassen.

Anders G. Christensen (V) tiltrådte ikke udvalgets indstilling, fordi Venstre mener, sagen skal udsættes, indtil transportministeren har svaret på de spørgsmål om 3. partsprojektet, som Venstre har stillet for over en måned siden.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen