Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Når døden banker på

Artiklens øverste billede
Anders G. Christensen. Foto: Prben Breinholt/Beinholt Foto

Venstre i Region Midtjylland vil styrke den palliative indsats, der retter sig mod borgere med livstruende sygdom.

Regionerne har fra Rigsrevisionen fået skarp kritik af netop dette område, hvor vi ikke møder patienterne tidligt nok, og hvor tilbuddet i dag stort set kun retter sig mod kræftpatienter.

Venstre vil arbejde på, at driftsoverenskomsterne med hospice åbnes, så borgere kan komme i ambulant behandling.

Venstre vil arbejde på, at driftsoverenskomsterne med hospice åbnes, så borgere kan komme i ambulant behandling. 

Vi vil også arbejde på, at kommuneaftalerne kommer til at indeholde mulighed for udgående funktioner fra hospice til borgere på plejecentre samt kommunale akutstuer og aflastningspladser.

Når vi også skal håndtere hjerte- og lungepatienter i den sidste fase af livet, må der givetvis også tilføres flere pladser. Godt 500 borgere i Region Midtjylland blev sidste år visiteret til hospice, men nåede ikke at få en plads. Det skal gøres bedre!

Demensområdet er en stærkt stigende udfordring. Demente skal helst ikke flyttes, men netop den gruppe og ikke mindst deres pårørende har rigtig meget brug for hjælp. Derfor bør der også laves aftaler om palliativt tilsyn i netop demensplejehjem.

Vores mål er, at alle borgere ramt af uhelbredelig sygdom får mulighed for en samtale om, hvordan de ønsker den sidste tid, så der kan skabes tryghed for borgerne og deres pårørende.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen