Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Handicappede er også mennesker med behov

Handicappet er ikke en titel, men en nedsat funktion af en eller anden årsag. Og alle med et handicap er også mennesker med behov.

Når jeg her siger handicappede, mener jeg både fysisk og psykisk handicappede: Sindslidende, udviklingshæmmede og alle med mere eller mindre skjulte handicaps.

Vi har alle fysiske behov: Tøj, føde og brug for husly her i det kolde norden. Men det er ikke nok. Også som handicappet har vi brug for kreative og fysiske aktiviteter. Og brug for samvær og fællesskab. Derfor skal der afsættes penge til at komme ud af huset, det vil sige ture i naturen, til fysiske aktiviteter i form af idræt, gåture og svømning og tid til at møde folk udenfor murene. Det kræver varme hænder og penge. Holdning og menneskelige værdier.

Jeg arbejdede for en del år siden som forpraktikant på Rudolf Steiner Skolehjemmet Marjatta i Holte. Det var et hjem for 30 udviklingshæmmede børn. Hver dag gik jeg halvanden time med børnene i skoven ved Furesøen. En lise for sjæl og krop. Også for børnene. Sådan kan det gøres.

Der skal være højt til loftet i kommunerne, og der skal i øvrigt også fokuseres på en varieret kost. Og gerne deltagelse i madlavning og borddækning, så vidt det er mulig. Det er mine ønsker som kandidat i Favrskov for Enhedslisten.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen