Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Artiklens øverste billede
Birgit Liin. Foto: Presse

Budgettet for 2022-2025 viser med al tydelighed, at økonomien i Favrskov Kommune er presset. Venstre står bag budgetforslaget, der nu er sendt i høring, for selvfølgelig påtager vi os vores del af ansvaret. En lang række store anlægsprojekter er skudt til hjørne, og til foråret mødes forligspartierne for at drøfte, om projekterne kan realiseres og hvordan.

For Venstre gælder det om at få så meget for pengene som muligt. Samtidig er borgernes valgfrihed en hjertesag for os. Igennem denne byrådsperiode har vi kæmpet for begge dele, men ikke altid med held. Måske er tiden ved at være moden til at genoverveje de Venstre-forslag, som det siddende byrådsflertal tidligere har stemt ned?

For var det klogt af flertallet at nedstemme Venstres forslag om i kommuneplanen at afsætte plads i Hadsten til et friplejehjem, når vi nu må konstatere, at der mangler penge til at opføre et kommunalt plejehjem i netop Hadsten? Et friplejehjem kunne aflaste det kommunale anlægsbudget.

Kommunens børnepasningskapacitet i Hinnerup og Hadsten er presset. Men var det så klogt af flertallet af nedstemme Venstres forslag om at begrænse efterspørgslen på kommunale pasningstilbud ved at indføre ret til tilskud til hjemmepasning og deltidspasning, når der nu mangler penge til at opføre nye daginstitutioner?

Vi håber, at særligt Socialdemokratiet vil lægge den ideologiske modstand mod private tilbud og borgernes valgfrihed til side, så vi sammen kan løse de problemer, vi nu står i.

Og var det klogt af flertallet ikke at lytte til os, når vi under budgetforhandlingerne foreslog at få lavet grundlaget for en ny udbuds- og kontraktstyringspolitik, som på sigt kan sikre større økonomisk råderum? Vi har jo brug for et større råderum, hvis vi skal kunne finansiere de anlægsprojekter, som nu udskydes.

Vi håber, at særligt Socialdemokratiet vil lægge den ideologiske modstand mod private tilbud og borgernes valgfrihed til side, så vi sammen kan løse de problemer, vi nu står i.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.