Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Svar til Grethe Villadsen - det giver stadig ikke mening for mig

Artiklens øverste billede

Kære Grethe Villadsen.

Tak for dit svar om effektiviseringer i ældreplejen, som stemmer ganske overens med det, forvaltningen informerede mig om under budgetforhandlingerne. Det giver dog stadig ikke mening for mig.

Du skriver, at »der er iværksat bedre introduktion af nye medarbejdere, og de har fået en fast kontaktperson tilknyttet, hvilket giver et plus for medarbejderen samt ro og stabilitet ude hos borgeren.«

Undskyld mig, men hvordan kan det så give en besparelse på 300.000 kroner, hvilket svarer til én medarbejder? Det, du beskriver, er jo et løft til ældreplejen.

Jeg vil gerne informere dig om, at de medarbejdere, der introducerer nyansatte, er sosu-hjælpere og -assistenter, som selvfølgelig først og fremmest er ansat til at passe de ældre.

Lad mig vise dig mit regnestykke:

Der er 25 medarbejdere på en arbejdsplads. En siger op, og en ny skal ansættes. Arbejdsstedet har lige lavet en fælles guideline og mener dermed, de kan spare 300.000 kroner, hvilket er lig en medarbejder. Det betyder, at arbejdspladsen siger “goddag” til en ny, farvel til den der afgår og samtidig “farvel” til et timeantal, der svarer til en medarbejder.

I ældreplejen er det alle ansatte, der tager sig af nye medarbejdere - det er en del af vores opgave - så besparelsen rammer altså medarbejderen på gulvet.

Besparelse på opkald vedrørende medicingivning kan desværre ikke styres, endsige begrænses, da mange opgaver er pålagt via retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Sker det, at der er for mange fejl, bliver det noteret som UTH (utilsigtede hændelser), som indrapporteres og indgår i vurderingen af arbejdspladsen. Desuden kommer borgerne tidligere og tidligere hjem fra hospitalet, så opgaverne er mange og komplekse.

Men bare rolig. Budgetforslaget går temmelig sikkert igennem, idet jeg kan læse, at der ikke er den store uro hos Ældrerådet, som er høringsberettiget, og det er jo kun høringssvar, der eventuelt kan ændre afgørelsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen