Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Er video-overvågning af unge lige med mere frihed?

Artiklens øverste billede
PET Petersen, byrådskandidat for Radikale Venstre i Favrskov stiller spørgsmål til de midler, der er afsat i budgettet til mere video-overvågning af områder, hvor unge opholder sig i Favrskov.). Pressefoto

Det bekymrer mig at Konservative Folkeparti og Venstre indtager den politiske holdning, at overvågning skaber frihed.

Og ikke mindst at resten af byrådet er hoppet med på denne limpind.

For denne tankegang kommer mere til at udtrykke en mistillid til vores unge. Samt at det fremprovokerer den holdning. at det er os der er de gode mennesker og de andre der er onde. Jeg ved godt at det ikke er ment sådan. Derfor bliver det også ekstra vigtigt at vi grundigt overvejer, hvad det er for pædagogiske virkemidler vi sætter i gang. Så det ikke bare bliver til synsninger, men bruger den viden der findes på dette område.

For på det kriminalpræventive råds hjemmeside kan man faktisk læse, at der ikke findes kvalificeret forskning der underbygger at overvågning giver mindre indbrud og hærværk, og når man samtidig kan læse på samme hjemmeside, at vi i Favrskov har absolut den alder mindste kriminalitetsrate i hele Østjylland.

Så må det være på sin plads at politikerne i byrådet svare på nogle spørgsmål, vedrørende ønsket om mere video-overvågning i kommunen.

1. Er der lavet en grundig analyse af behåret for video-overvågning?

2. Hvis ja, hvem har foretaget denne analyse, Kommunen eller politiet?

3. Hvis det er politiet der anviser, at video-overvågning er absolut nødvendigt. Hvorfor er det så Kommunen der skal betale for denne overvågning?

I det tilfælde hvor det skulle vise sig, at der ikke ligger nogen analyse til grund for de påtænkte tiltage om mere video-overvågning. Så er mit kritiske spørgsmål til byrådet.

4. Har Kommunen gjort sig nogle overvejelser i forhold til falsk tryghed – for man er vel ikke ved at bilde folk noget ind?

For vi ved også alle godt at hærværk tit sker i kådhed, og ofte ikke er ondsindet, men opstår i forbindelse med misforstået sjov. Det kan naturligvis ikke undskyldes. Men her er video-overvågning, ikke det rette svar.

For vi ved også alle godt at hærværk tit sker i kådhed, og ofte ikke er ondsindet, men opstår i forbindelse med misforstået sjov. Det kan naturligvis ikke undskyldes. Men her er video-overvågning, ikke det rette svar.

Svart skal i stedet for findes i, en involverende dialog mellem parterne. Gerne med støtte og vejledning udefra, hvis det skulle blive nødvendig.

Når vi så taler om den meget lille gruppe af børn og unge der bevidst laver hærværk. Så når vi ikke disse børn og unge med videoovervågning, men igennem de forebyggende indsatser, i samarbejde med deres forældre. Her har vi i forvejen rigtig mange strenge at spille på i vores kommune, som for eksempel Natteravnene, SSP-samarbejde, PPR med videre.

Til gengæld ønsker vi Radikale at bakke op om Favrskov kommunes børne- og ungepolitik, om mere inddragelse af vores børn og unge i lokalsamfundet. Og herigennem give dem mulighed for at være med til at udvikle, et kreativt og spænende ungdomsliv i Favrskov.

Derfor foreslår vi Radikale, at vi sløjfer ekstra overvågning fra budgettet, og overføre disse penge til det forebyggende arbejde. Samt til at inddrage børn og unge i at finde løsninger på et godt børne- og ungdomsliv i vores kommune. Det kunne for eksempel ske ved –som jeg tidligere har foreslået – at etablere et børne- og ungdomsbyråd i kommunen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen