Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Kühnaus kasketter - nu kan han pludselig se lyset

Artiklens øverste billede

For mindre end to måneder siden skulle Anders Kühnau som chefforhandler for Danske Regioner forhandle en overenskomst med Dansk Sygeplejeråd.

Et af Dansk Sygeplejeråds hovedkrav var mere i løn, hvilket chefforhandler Kühnau ikke ville imødekomme - eller også måtte han ikke for finansministeren. Faktum er, at regeringen ophøjede den mæglingsskitse, der lå på bordet, til ny overenskomst for sygeplejerskerne.

Nu kan regionsrådsformand Kühnau - og spidskandidat for Socialdemokratiet til regionsrådsvalget så pludselig se lyset. Nu siger han, at vi står i en sundhedsmæssig krise med lange ventetider på planlagte behandlinger og derfor skal der laves en krisekasse til sundhedsvæsenet.

Undskyld mig, men hvorfor kunne chefforhandler Kühnau ikke se det for to måneder siden? Dansk Sygeplejeråd sagde allerede i forhandlingerne med chefforhandler Kühnau, at der manglede penge.

I sommer smækkede chefforhandler Kühnau kassen i, men nu vil regionsrådsformand Kühnau og spidskandidat for Socialdemokratiet pludselig godt give flere penge til sygeplejerskerne.

Der er ingen tvivl om, at vores hospitaler er pressede, at der er mangel på personale til at dække alle vagter og at ventelisterne stiger eksplosivt til gene for borgerne. Det skal vi tage seriøst, og der skal sikres en god dialog mellem alle parter, så vi sammen kan finde holdbare og langsigtede løsninger.

Den udmelding er selvfølgelig clearet med regeringen, som nu også pludselig melder sig på banen og siger, at de godt vil være med til at give flere penge til sygeplejerskerne.

Jeg forstår godt, at sygeplejerskerne er forundrede over Kühnaus forslag og regeringens pludselige vilje til at finde penge. Det virker unægtelig som et veliscenesat spin udtænkt i Socialdemokratiets valgkampagnegruppe!

Situationen er bare alt, alt for alvorlig til, at blive en del af et spin, hvor Socialdemokratiet forsøger at lukke munden på sygeplejerskerne med en pose penge – og dermed fjerne fokus fra de alvorlige problemer, der er i vores sundhedsvæsen.

Der er ingen tvivl om, at vores hospitaler er pressede, at der er mangel på personale til at dække alle vagter og at ventelisterne stiger eksplosivt til gene for borgerne. Det skal vi tage seriøst, og der skal sikres en god dialog mellem alle parter, så vi sammen kan finde holdbare og langsigtede løsninger.

Det kræver, at vi får genskabt tilliden mellem politikere og alle personalegrupper, i særdeleshed sygeplejerskerne.

Det kræver også, at vi ser på, hvordan vi kan forbedre arbejdsforholdene for sygeplejerskerne, herunder om der er andre faggrupper, som kan aflaste noget af arbejdet i sygeplejen. Kort sagt, vi skal tilliden og troværdigheden tilbage - og ikke lave valgkampsspin på patienternes bekostning.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.