Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi mangler byggegrunde i Favrskov

Artiklens øverste billede
Mette Nøhr. Pressefoto

Byggegrundene går som varmt brød i Favrskov. Det er særdeles positivt. Det viser, at Favrskov på mange måder er en attraktiv kommune. Forleden kunne vi læse i ugeavisen, hvordan mange førstegangskøbere foretrækker Favrskov – det er skøn læsning.

Men det er også en stor udfordring, at grundene sælges så hurtigt. Det kræver, at der løbende fyldes nye varer på hylderne, så udvalget også er bredt og alsidigt i morgen. Når man klikker ind på hjemmesiden www.flyttilfavrskov, er udbuddet af grunde til salg stort set ikke-eksisterende. Jeg er med på, at flere grunde er på vej i Hammel, Hadsten, Hinnerup, Thorsø og andre steder, men det er bare ærgerligt, hvis den gode udvikling går i stå, fordi man ikke har handlet i tide. Det er ærgerligt, hvis børnefamilien ender i Skanderborg, fordi der ikke var flere grunde i Thorsø eller Farre.

Vi står midt i et økonomisk opsving, der giver mange mulighed for at investere i fast ejendom, og der skal Favrskov være helt fremme i skoen. Det nytter ikke, at vi siger til interesserede, at de kan komme igen om et år eller to – i mellemtiden vil mange have bygget nyt et andet sted.

Det er afgørende, at det er muligt at købe grunde rundt i hele kommunen, så udviklingen og væksten kommer hele Favrskov til gode. Jeg ser også gerne, at vi i højere grad lader private spille en større rolle, når det handler om at sikre et bredt udvalg af grunde.

Det er ikke kun grunde til private, vi skal opprioritere. Vi skal også sikre et bredt udvalg af erhvervsgrunde, så vi kan få flere virksomheder til kommunen. Det er en fornøjelse at se, hvordan den østlige del af kommunen trækker i stor stil, men vi skal også kunne tiltrække virksomheder og arbejdspladser i den vestlige del af kommunen. Det forudsætter, at der er attraktive grunde til salg.

I DIs nye undersøgelse, hvor virksomhederne bedømmer og ranglister kommunerne, lander Favrskov på en 50. plads, når det handler om at sikre et udbud af erhvervsgrunde med plads til udvikling. Sidste år lå vi nummer 9. Når det handler om at tage hensyn til erhvervslivet i den lokale planlægning, lander Favrskov som nummer 45 – sidste år lå vi nummer 17. Det skal vi altså kunne gøre bedre.

Læs også

Del artiklen