Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Fedmeklinik og tidlig forebyggelse i Favrskov

Artiklens øverste billede
Kasper Kay Petersen. Pressefoto

Christian Møller-Nielsen mener at Favrskov Kommune bør oprette fedmeklinikker til børn - som værende en helt rimelig og fornuftig tidligt forebyggende indsats.

I den henseende er det værd at bemærke, at det er Venstre, der har siddet på formandstaburetten i Børne- & Skoleudvalget i den snart forgangne valgperiode, hvor kritikken af de (manglende) tidligt forebyggende indsatser har været krads. Senest i lærernes høringssvar til budget 2022, som Venstre selv var med til at stemme igennem. Her kan man læse:

”Vi ved at flere kommuner i langt højere grad, med dette års budget, prioriterer indsatser, der forebygger at børn og unge bliver sårbare og får brug for ekstra hjælp. Vi havde gerne set, at byrådet i højere grad tog stilling til forebyggelse, da vi mener at netop forebyggelse er den mest holdbare løsning på længere sigt.”

At Favrskov Kommune helt grundlæggende har brug for at øge sine investeringer i de tidligt forebyggende indsatser, er Samlingspartiet rørende enige med både ham og lærerne i.

Om Christian Møller-Nielsen så også er enig med sit eget parti, det er en helt anden sag.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen